Матері викраденого спецслужбами РФ Павла Гриба не дозволили побачення з сином

Матері викраденого спецслужбами РФ Павла Гриба не дозволили побачення з сином
Павло Гриб у суді в РФ

Батьки Павла Гриба не знають, який реальний стан здоров'я їхнього сина

До Генерального консульства України в Ростові-на-Дону у вівторок, 20 березня, надійшла чергова офіційна відмова в побаченні мами з Павлом Грибом.

Про це повідомив у Facebook батько утримуваного в Росії українця Ігор Гриб.

Він також додав, що у вівторок відбувся черговий апеляційний суд у справі його сина.

«Знову утримання під вартою. Вже сім місяців за гратами. Постійний психологічний тиск з боку слідчих ФСБ. Виснаження Павла видно зразу. Операцію Павлу мали зробити у вересні минулого року. Який реальний стан здоров'я і скільки часу він зможе протриматись в таких умовах не знає ніхто», - зазначив Ігор Гриб.

На початку березня українцю Грибу в Росії продовжили арешт до травня.

Нагадаємо, російські спецслужби затримали українця Павла Гриба 25 серпня 2017 року (на наступний день після перетину ним кордону Білорусії) і не допустили до нього ні представників МЗС України, ні адвоката. Білоруська сторона тільки 31 серпня підтвердила факт перетину кордону при в'їзді в Білорусь 24 серпня представники захисту приїхали в слідчий ізолятор ФСБ в Краснодарі, де знаходиться Павло Гриб, однак їх до затриманого не пустили. 13 вересня повідомлялося, що російські ЗМІ заявили про арешт Гриба суд Краснодара на два місяці. Російський адвокат Андрій Сабінін, який захищає утримуваного в Росії українця, зазначив, що рішення про арешт хлопця до 17 жовтня було заочним. Сам Павло Гриб заявив, що не отримує призначені йому ліки і турбується про своє здоров'я.

Раніше ЄСПЛ зажадав від РФ висновок про стан здоров'я українця Павла Гриба. Також він запропонував відправити до СІЗО своїх лікарів. 11 жовтня українська сторона відправила лікарів до затриманого українцю, не дочекавшись дозволу РФ. Однак російська сторона так і не допустила їх до Павла.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: