Українцю Грибу в Росії продовжили арешт до травня

Українцю Грибу в Росії продовжили арешт до травня
Павло Гриб в суді РФ 

Рівно 6 місяців і 1 тиждень Павло Гриб знаходиться під вартою в РФ

Українцю Павлу Грибу, якого затримали в Білорусі і за звинуваченнями у сприянні тероризму заарештували в Росії продовжили арешт до 4 травня. Про це повідомив батько затриманого Ігор Гриб у Facebook.

«Рівно 6 місяців і 1 тиждень Павло знаходиться під вартою. Сьогоднішнє рішення районного суду м.Краснодар - до 4 травня залишити під арештом», - повідомив Гриб.

Він зазначив, що на судді слідчий доводив відсутність у Павла хвороби, надаючи суду довідки з такими гарними результатами, яких у нього ніколи не було.

«На всі скарги сина реакції адміністрації СІЗО немає. Ліки, які придбані власним коштом не дають. Скарги Павла на погане самопочуття, сильний біль в животі та шлунку, загальну слабкість не реєструються (нема скарг - нема і відповідальності адміністрації СІЗО). Постійний психологічний тиск. Боротьба триває»,- додав Гриб.

Нагадаємо, російські спецслужби затримали українця Павла Гриба 25 серпня 2017 року (на наступний день після перетину ним кордону Білорусії) і не допустили до нього ні представників МЗС України, ні адвоката. Білоруська сторона тільки 31 серпня підтвердила факт перетину кордону при в'їзді в Білорусь 24 серпня представники захисту приїхали в слідчий ізолятор ФСБ в Краснодарі, де знаходиться Павло Гриб, однак їх до затриманого не пустили. 13 вересня повідомлялося, що російські ЗМІ заявили про арешт Гриба суд Краснодара на два місяці. Російський адвокат Андрій Сабінін, який захищає утримуваного в Росії українця, зазначив, що рішення про арешт хлопця до 17 жовтня було заочним. Сам Павло Гриб заявив, що не отримує призначені йому ліки і турбується про своє здоров'я.

Раніше ЄСПЛ зажадав від РФ висновок про стан здоров'я українця Павла Гриба. Також він запропонував відправити до СІЗО своїх лікарів. 11 жовтня українська сторона відправила лікарів до затриманого українцю, не дочекавшись дозволу РФ. Однак російська сторона так і не допустила їх до Павла.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: