Нацрада перевірить NewsOne через заяви про єврейські дивізії СС

Нацрада перевірить NewsOne через заяви про єврейські дивізії СС
Перевірка телекомпанії відбудеться після завершення карантину, - Нацрада

8-10 травня в ефірі телеканалу прозвучала інформація про те, що нібито значна кількість євреїв служила у військах нацистського Третього Рейху, а також існували єврейські дивізії СС

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення сьогодні, 21 травня, ухвалила рішення про позапланову перевірку ТОВ «Новини 24 години» (супутниковий телеканал NewsOne). Про це повідомляє пресслужба регулятора.

Як зазначається, 8-10 травня в ефірі телеканалу NewsOne у програмі «Протистояння» (ведучі В'ячеслав Піховшек і Діана Панченко) прозвучала інформація про те, що нібито значна кількість євреїв служила у військах нацистського Третього Рейху, а також існували єврейські дивізії СС.

«Вислови, що озвучили гості передачі Андрій Пальчевський (давав інтерв’ю у форматі прямої трансляції) та Вадим Карасьов, мають ознаки заперечення і спотворення Голокосту та розпалення ворожнечі щодо єврейського народу», - йдеться у повідомленні Нацради і додається, що у передачі були поширені висловлювання, що мають ознаки порушення ліцензіатом вимог Закону України «Про телебачення і радіомовлення» та Закону «Про інформацію».

У Нацраді уточнили, що перевірка телекомпанії відбудеться після завершення карантину.

Також повідомлялося, що Нацрада перевірить «1+1» через показ в ефірі карти України без Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: