Посол Японії у вишиванці привітав українців

Посол Японії у вишиванці привітав українців
Посол Японії Такаші Кураі у вишиванці привітав українців

Посол Японії в Україні Такаші Кураі записав відеозвернення українською мовою

Надзвичайний і Повноважний Посол Японії Такаші Кураі привітав українців з Днем вишиванки та висловив сподівання, що вже скоро українці зможуть пройтись у вишиванках по власних містах.

Відповідне відеозвернення посольство Японії опублікувало на своїй сторінці в Facebook.

«Шановні українці,я хочу відсвяткувати День вишиванки разом з Вами. Я думаю, що, на щастя, новий коронавірус поступово пригнічується завдяки зусиллям багатьох людей. Я хотів би висловити щиру подяку усім, хто бере участь в боротьбі з епідемією, особливо - медичним працівникам. Я щиро сподіваюся, що уже скоро багато людей зможуть одягнути вишиванку і прогулятися містом. Я дуже люблю цю прекрасну Україну та доброзичливий український народ», - відзначив пан Такаші Кураі.

Нагадаємо, український канадський конгрес започаткував флешмоб, в якому пропонує усім патріотам «від узбережжя до узбережжя» вдягнути вишиванку, зробити фото та розмістити його у себе на сторінці соцмереж. Також треба позначити фото хештегом #VyshyvankaCanada2020, надіслати фото на адресу [email protected].

Сьогодні Петро та Марина Порошенки закликали провести 21 травня парад вишиванок у соцмережах.

В Україні День вишиванки відзначається щороку у третій четвер травня. Це свято символізує збереження та відродження української народної традиції носити вишитий одяг, а також сприяє єдності всього багатонаціонального українського народу.

Вперше День вишиванки було запропоновано відзначати в 2006 році, відтоді він став міжнародним і його святкують у багатьох країнах світу.\

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: