Петро та Марина Порошенки закликали провести 21 травня парад вишиванок у соцмережах

Петро та Марина Порошенки закликали провести 21 травня парад вишиванок у соцмережах
Фото: eurosolidarity.org

Петро Порошенко: ми одягаємо вишиванку, щоб показати – ми єдиний сильний непереможний народ

Провести 21 травня Парад вишиванок у соціальних мережах із хештегом #ОдягниВишиванку закликали українців з усього світу Петро та Марина Порошенки. Про це йдеться у повідомленні на сайті «Європейської солідарності».

«Зараз, коли реванш стукає у двері нашого дому, потужні символи, що єднають, особливо цінні. Прапор, герб, гімн, мова, вишиванка роблять нас єдиною нацією, є джерелом сили предків, символом нашої боротьби за світле майбутнє. Ми одягаємо вишиванку, щоб показати – ми єдиний сильний непереможний народ. У нашому серці – Україна», – написав п’ятий президент, лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко у Facebook.

Порошенко наголосив, що п’ята колона Кремля не полишає надій повернути Україну під вплив Росії. Але він висловив упевненість, що єдність українців та щира любов до України не дадуть ворогу розвернути Україну до минулого.

«У Міжнародний День вишиванки, українці по всьому світу одягнуть свої улюблені вишиті сорочки та сукні. Давайте разом влаштуємо парад вишиванок у соціальних мережах. Нехай вишиванка єднає українців!», – зазначив Петро Порошенко.

В Україні День вишиванки відзначається щороку у третій четвер травня. Це свято символізує збереження та відродження української народної традиції носити вишитий одяг, а також сприяє єдності всього багатонаціонального українського народу.

Вперше День вишиванки було запропоновано відзначати в 2006 році, відтоді він став міжнародним і його святкують у багатьох країнах світу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: