Садовий просить прем’єр-міністра відкрити продуктові ринки

Садовий просить прем’єр-міністра відкрити продуктові ринки
Міський голова Львова Андрій Садовий звертається до уряду з проханням дозволити продуктовим ринкам працювати 

«Товари швидко псуються, і часу обмаль», – сказав Андрій Садовий

Міський голова Львова Андрій Садовий звертається до прем’єр-міністра та головного санітарного лікаря України з проханням дозволити продуктовим ринкам працювати або затверджувати рішення про їх відкриття на місцевому рівні.

Про це Андрій Садовий написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Карантин на всіх нас наклав певні обмеження. Ми є заручниками цієї ситуації і маємо навчитися жити в нових умовах. Але також ми маємо мати можливість впливати на ці умови, якщо це не суперечить здоровому глузду», – зазначив Садовий

Міський голова Львова сказав, що розуміє ситуацію, в якій сьогодні опинилися власники продуктових ринків, продавці і фермери. «Товари швидко псуються, і часу обмаль. З іншого боку – покупець, який купує дорожчі закордонні товари, не маючи права вибору. Є також позиція епідеміологів, які кажуть, що на відкритому повітрі вірус поширюється значно слабше. Та все це розуміння не має жодного значення, поки робота ринків заборонена на державному рівні. Таке рішення ухвалила державна комісія з надзвичайних ситуацій», – зазначив мер Львова.

Андрій Садовий сказав, що кожен міський голова дуже добре знає ринки свого міста і чого від них чекати. «У Львові від початку карантину були жорсткі правила: порушуєш - закриваємо. Але я б дуже не хотів, щоб через одного-двох порушників страждали мільйони людей», – сказав Садовий.

Нагадаємо, з 18 квітня у Львові закрили ринки через карантин, який запровадили через коронавірус.

Станом на ранок 27 квітня в Україні налічується 8617 хворих. За минулу добу підтвердження отримали 492 випадки зараження. Також збільшилася кількість померлих від Covid-19 і становить 209 осіб.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: