У Дніпрі створили захисні маски для лікарів із масок для дайвінгу

У Дніпрі створили захисні маски для лікарів із масок для дайвінгу

Захисні маски із масок для дайвінгу

Фото: dsma.dp.ua

Переваги такої системи в тому, що користувач має вільне дихання, забезпечену герметичність та ергономічність

Волонтери Дніпропетровської медичної академії розробили унікальну маску для індивідуального захисту медичного персоналу від Covid-19, скориставшись позитивним досвідом з Європи.

Про це повідомляє сайт Дніпропетровської медичної академії.

«Модифікації масок для пірнання зараз використовують в усьому світі як засіб індивідуальної безпеки. У Дніпрі цей проєкт також втілився у реальність. Компанії-виробники масок для пірнання відгукнулися на потреби медичної спільноти і безкоштовно виклали файли з 3D-моделями конекторів для вірусно-бактеріальних фільтрів», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що система адаптації пірнальної маски дуже проста – спершу прибирається дихальна трубка, на її місце монтується надрукований пластиковий конектор, до нього приєднується дихальний вірусно-бактеріальний фільтр.

Переваги такої системи в тому, що користувач має вільне дихання, забезпечену герметичність та ергономічність, а також можна уникнути пролежнів обличчя при тривалому використанні.

За особливої потреби така система може бути підключена до апарату ШВЛ у режимі самостійного дихання під постійним позитивним тиском. Такий підхід у лікуванні ускладнень Covid-19 вказаний у проміжній інструкції ВООЗ.

Оскільки місія виключно волонтерська, тому кожна виготовлена система безкоштовно потрапить до лікарів-анестезіологів, середнього медперсоналу, які працюють в лікарнях першої хвилі м. Дніпра та Дніпропетровської області, що контактують з Covid-19.

Компанія Інтерпайп підтримала ініціативу волонтерів медичної академії та придбала 54 маски італійського виробництва та конектори до них. Перша партія модифікованих масок вже надійшла до лікарень Дніпра, Нікополя та Новомосковська.

Нагадаємо, в Україні станом на ранок суботи, 11 квітня, зареєстровано 2511 випадків зараження коронавірусом, 73 людини померли.

За даними ЦГЗ (Центр громадського здоров’я), станом на 9:00 11 квітня в Україні 2511 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. Кількість тих, хто одужав (79 пацієнтів), перевищила кількість летальних випадків (73 пацієнти). За добу було зафіксовано 308 нових випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: