Глава Олімпіади-2020 визнає, що пандемія може вплинути на проведення Ігор у 2021 році

Глава Олімпіади-2020 визнає, що пандемія може вплинути на проведення Ігор у 2021 році
Олімпійські перспективи Токіо залишаються туманними
Фото - Nikkei Asian Review

Правда, інша альтернативна дата проведення Ігор поки не розглядається

Виконавчий директор Олімпіади-2020 Тоширо Муто визнав, що пандемія коронавірусу все ще може вплинути на перенесені Олімпійські та Паралімпійські ігри в 2021 році.

Пандемія вже змусила підкоригувати плани Токіо-2020, і тепер Олімпіада повинна відбутися з 23 липня по 8 серпня 2021 року, а Паралімпіада – з 24 серпня по 5 вересня.

З моменту відстрочки сім префектур Японії, включаючи Токіо, вступили в надзвичайний стан, оскільки випадки коронавірусу зростають. Наразі в Японії підтверджено понад 5300 випадків зараження Covid-19, 88 людей померло.

Не дивлячись на те, що до старту Ігор ще 16 місяців, Муто визнав, що пандемія все ще може бути проблемою в наступному році, а також повідомив, що запланований візит до Японії президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха в травні скасований.

«Не думаю, що хтось зможе сказати, чи вдасться взяти ситуацію під контроль до наступного липня», - заявив він у віртуальному брифінгу для преси, про що повідомляє Associated Press. - Наразі все, що ми можемо зробити – наполегливо працювати над підготовкою до Ігор. Щиро сподіваємося, що наступного року людству вдасться подолати коронавірусну кризу».

Муто, здається, припускає, що альтернативних планів оголошеним датам у 2021 році не існує.

«Замість того, щоб думати про альтернативні плани, ми повинні докладати всіх зусиль, аби Ігри відбулися в зазначені терміни, - сказав він. - Людство повинно об'єднати всі свої технології та мудрість, наполегливо працювати, щоб розробити ліки та вакцини».

Очікується, що перенесення Олімпіади на рік принесе організаторам великі фінансові втрати. Зараз Муто відмовився називати точну цифру, стверджуючи, що говорити про це рано.

Виконавчого директора Ігор-2020 також запитали про долю Олімпійського вогню, естафета якого на початку цього тижня була скасована. «Після того, як естафета олімпійського смолоскипа була скасована, Олімпійський вогонь був переданий під управління Токіо-2020», - сказав він. Вочевидь у майбутньому існує ймовірність, що його можна буде десь виставити».

Чиновники Токіо-2020 наразі працюють з дому, наскільки це можливо через пандемію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: