Все більше українців визнають Голодомор геноцидом (опитування)

Все більше українців визнають Голодомор геноцидом (опитування)

Соціологічна група «Рейтинг» опитала 2000 респондентів

Кількість громадян України, які визнають Голодомор геноцидом, збільшилась у порівнянні з минулим роком (з 72% до 77%), однак є меншою у порівнянні з 2015 (80%). Про це повідомляє Соціологічна група «Рейтинг».

Згідно з результатами дослідження, проведеного у вересні 2017 року, більшість опитаних (77%) погоджуються з твердженням, що Голодомор 1932-33 років був геноцидом Українського народу, не погодились з цим 13%, не визначились - 11%. Твердження, що Голодомор 1932-33 років був геноцидом Українського народу, поділяє переважна більшість жителів Заходу країни (91%), більшість опитаних Центру (84%), дві третини Півдня (65%) та більше половини Сходу (56%).

Зазначається, що мешканці сіл дещо більше згодні з тезою про Голодомор-геноцид, аніж мешканці міст (79% проти 76%). Серед респондентів, рідна мова яких українська, прихильників тези 85%, в той час як серед тих, хто вважає рідною російську, – 57%.

У віковому розрізі кількість тих, хто підтримує тезу про Голодомор-геноцид, коливається від 72% до 80% у різних категоріях (найбільше серед людей середнього віку). Водночас простежується різниця у кількості противників цієї тези у вікових групах: чим старші опитані, тим їх більше. У контексті рівня освіти, кількість тих, хто підтримує тезу про Голодомор-геноцид, коливається від 74% до 79% у різних категоріях.

Раніше повідомлялося, що Державний департамент США засуджує спроби заперечення історичного факту Голодомору в Україні, про це йдеться у заяві на сайті відомства з нагоди роковин Голодомору 1932-33 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: