Яким чином відбувається поховання померлих від коронавірусу?

Яким чином відбувається поховання померлих від коронавірусу?

Перебування у засобах захисту під час поховання померлих з діагнозом Covid-19 не може бути більш, ніж протягом двох годин

Вартість поховання сягає від 8 до 10 тисяч гривень

У зв'язку зі світовою пандемією Covid-19 постало питання: яким чином відбувається поховання померлих від коронавірусу. Спільно з Міністерством охорони здоров’я підприємство «Петро Великий» розпочало вивчення всіх нормативних актів, які передбачають порядок поховання.

Постановою Кабміну вірус Covid-19 віднесено до хвороб ІІ групи патогенності, яка спричинила пандемію у світі. В Україні передбачено більш ніж десять нормативних актів, якими чітко визначено порядок поховання, – повідомляє 112.ua.

«Підприємством було затверджено порядок поховання таких померлих, визначено вартість таких поховань, де дану послугу може замовити кожний. У разі пільгової категорії за заявою родини питання розглядається миттєво для здійснення такого поховання. Вартість такого поховання сягає від 8 до 10 тисяч гривень, що є доступною для проведення поховання померлого підвищеної складності», - каже власниця підприємства «Петро Великий» Алла Ландар.

Таких поховань, за словами Алли Ландар, підприємство з кінця березня здійснило більше 10.

«Перебування у засобах захисту під час поховання померлих з діагнозом Covid-19 не може бути більш ніж протягом двох годин, та й фізично витримати таке навантаження досить важко. Після закінчення поховання у працівників пів-маски води. І це є піт», - додає Алла Ландар.

«Петро Великий» є членом Міжнародної асоціації професіоналів похоронної справи. А Міжнародна асоціація входить до Всесвітньої Федерації Похоронних Виконавців, до якої належать більше як 80 країн світу. Такі як США, Великобританія, Італія, Франція та багато інших. Підприємство, як Національний член від України, надало Світовій Федерації інформацію, яка буде переглянута світовою спільнотою – як в Україні здійснюють поховання співвітчизників із діагнозом Сovid-19.

Нагадаємо, у Києві перелік і правила поховання померлих осіб з підозрою або підтвердженням коронавірусу регламентовані розпорядженням КМДА

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: