У МОЗ розробили інструкцію щодо поховання померлих від коронавірусу

У МОЗ розробили інструкцію щодо поховання померлих від коронавірусу

Заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко

В інструкції буде показано, як на кожному етапі поховання не допустити можливого інфікування

Міністерство охорони здоров’я розробило інструкцію щодо того, як відбувається поховання померлих, що захворіли на COVID-19.

Про це на брифінгу сказав головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«ВООЗ не рекомендує жодних особливих правил для поховання померлих від COVID-19, але наш оперативний штаб при МОЗ детально вивчив це питання, визначив можливі ризики, які можуть виникнути. Ми розробили певну інструкцію. Ця інструкція увійде в нормативно-правовий акт МОЗ, де чітко буде показано, як на кожному етапі поховання не допустити можливого інфікування», – сказав Віктор Ляшко.

Зі слів посадовця, найбільший ризик несуть ритуальні обряди, під час яких можливі прощальні поцілунки та скупчення людей. «Все це є точками ризику, яких потрібно уникати. Тому ми змушені будемо рекомендувати скоротити час і кількість людей, які проводжають людину в останню путь, при коронавірусі, щоб була можливість дотримуватися правил карантину», – зазначив Ляшко

Нагадаємо, головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко заявив, що запроваджений карантин в Україні до 3 квітня через пандемію коронавірусної інфекції COVID-19 може бути подовжений. На це буде впливати епідеміологічна ситуація в нашій державі, а також у країнах ЄС.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: