Поки харків'яни мерзнуть в своїх квартирах, у місті будують зоопарк за 1,4 млрд грн

Поки харків'яни мерзнуть в своїх квартирах, у місті будують зоопарк за 1,4 млрд грн

Зоопарк по-харківськи обійшовся дорожче, ніж в Дубаї

Куди йдуть мільйони: губернатор Світлична і віце-мер Терехов зганьбилися на селекторній нараді в Кабміні з приводу опалювального сезону. Віце-прем'єр відчитав заступника Кернеса за борги Харкова перед «Нафтогазом» і зоопарк за 1,4 млрд грн, а місцевий депутат попросив Світличну не ганьбити місто і область своєю безвідповідальністю.

Керівництво як міста Харкова, так і Харківської області дуже любить рапортувати про свої успіхи і розповідати про те, як вони піклуються про благо харків'ян. З приходом холодів головною темою цієї турботи став старт опалювального сезону. Про повну готовність до його початку оголосили ще місяць тому і в місті, і в області.

У реальному житті все виявилося не так райдужно. На своїй «шкурі» це відчули багато харків'ян, батареї в квартирах яких, не дивлячись на заморозки, теплішати не поспішали. Більш того, як повідомив депутат Харківської міськради Андрій Лесик, опалення немає навіть в деяких лікувальних установах! «На 29.10.17 холоднеча в палатах! Повідомляю вам, що хворі люди, які потребують протезування, які приїжджають з усієї України змушені мерзнути в палатах, деякі просто їдуть додому, в результаті заповнюваність палат на 35%! Не ганьбіть наше місто і область своєю безвідповідальністю. Тепло ніхто і не збирається включати! Навіщо постійно брехати?», - підкреслює Лесик.

І це при тому, що на селекторній нараді з опалювального сезону в країні в Кабінеті міністрів, яке провів віце-прем'єр Геннадій Зубко, губернатор Юлія Світлична відрапортувала, що вся соціальна сфера Харківської області вже підключена до тепла на 100%, а житловий фонд - на 99%. На цій нараді керівництво Харкова і області, любляче заявляти про своє лідерство в різноманітних рейтингах, взагалі виглядало дуже «блідо».

Особливо дісталося від віце-прем'єра Ігоря Терехова, який не перший рік активно піариться на темі реконструкції Харківського зоопарку. Геннадій Зубко, так і не отримавши чіткої відповіді на питання про оплату боргів за газ, відкрив таємницю, куди йдуть гроші харків'ян та у скільки обійдеться це «будівництво століття»: на даний момент це вже 1,4 мільярда гривень. До слова, коли будівництво зоопарку тільки почалося, екс-співробітник харківської міськради, відомий блогер Олександр Костенко зазначив, що в бюджет нового звіринцю якраз і закладено вартість піар-компанії Ігоря Терехова. Не зі своїх же бідоласі витрачатися. До слова, на старті була названа сума в рази менше - 104 млн грн.

До речі, як з'ясували активісти Харківського антикорупційного центру, за гроші харків'ян будуються не тільки будинки для гепардів і жирафів, але навіть і комерційні об'єкти, які будуть використовуватися для отримання доходу підприємцями! Більше 50 мільйонів буде заплачено за будівництво кафе на 200 посадочних місць і багатофункціональної будівлі вхідної групи, в якій, зокрема, розмістяться зоомагазин і магазин сувенірів. Гроші за будівництво, природно, отримають «свої» - фірма «Житлобуд-1» члена міськвиконкому Олександра Харченко.

«Орієнтовна вартість реконструкції, яка складає 1,4 млрд.грн. - це дорожче, ніж будівництво зоопарку в Дубаї», - відзначають в «Харківському антикорупційному центрі«.

І це при тому, що через величезні борги за газ успішне проведення опалювального сезону в Харкові та області знаходиться під великим питанням, і те, що харків'янам взимку не доведеться мерзнути - далеко не факт. За даними «Нафтогазу України», основний виробник тепла для Харкова - Харківська ТЕЦ-5 - винна на сьогодні за газ 544 млн.грн., з них 183 млн. - борги цього року, Харківські теплові мережі - відповідно 29,5 і 2,5 млн.грн. Всього ж Харківська область заборгувала за газ для теплоенергетики 1,5 мільярда!

Крім того, ті ж Харківські теплові мережі демонструють величезні збитки. Тільки за один квартал це 354 мільйони гривень. «Зате у директора теплових мереж з особистими фінансами все в порядку - грошові активи Сергія Андрєєва і його дружини, зазначені в декларації, становлять понад 8 мільйонів гривень», - зазначає депутат Харківської міськради Ігор Черняк.

«Прекрасні» результати роботи показують й інші комунальні підприємства. Трамвайні і тролейбусні депо Харкова на 4-х «заробили» понад 55 мільйонів збитків. «Воно й не дивно, адже тільки в Харкові одне комунальне депо за багато мільйонів закуповує у фірми-прокладки роботи, які за фактом виконує інше комунальне депо», - іронізує Черняк. У парку Горького - 5,2 мільйона збитків за 3 місяці. Тобто з такими результатами роботи взяті для реконструкції парку багатомільйонні валютні кредити російському банку буде виплачувати ще не одне покоління харків'ян. Збитки демонструє навіть КП «Харківський міський ломбард»! Цікаво, в чому сенс існування такого КП? В «освоєнні» бюджетних коштів?

Загалом, гасло «Все для піару, нічого - для людей», в Харківській області, схоже, міцно взяте на озброєння. Як люблячим з будь-якого приводу «світитися» на публіці головою Харківської обласної державної адміністрації Юлією Світличної, так і великим майстром самопіару мером міста Геннадієм Кернесом і його учнем і заступником, який мріє зайняти крісло шефа, Ігорем Тереховим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: