Україна готова надати США дані у справі Манафорта

Україна готова надати США дані у справі Манафорта
Пол Манафорт

Наразі у Київ не надходило жодних запитів у зв'язку зі справою Манафорта

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив в інтерв'ю телеканалу CBC, що українська влада готова надати США будь-яку наявну в них інформацію, яка може допомогти в розслідуванні справи проти екс- голови передвиборчого штабу американського президента Дональда Трампа Пола Манафорта. 

«Ми поки не отримували жодних запитів у зв'язку з цією справою, але якщо такий запит буде отримано, то ми, звичайно, надамо інформацію, яка в нас є», - зазначив Гройсман. 

Він також додав, що справа Манафорта пов'язана з періодом правління колишнього українського президента Віктора Януковича. 

«Мій уряд не має жодного стосунку до цього скандалу», - підкреслив прем'єр. 

Зазначимо, що Манафорт фігурує у двох розслідуваннях в Україні.

Як повідомляв «Главком», суд Вашингтона у понеділок, 30 жовтня, відправив під домашній арешт колишнього керівника президентської кампанії Дональда Трампа, політтехнолога Пола Манафорта і Річард Гейтса.

Нагадаємо, Манафорт може опинитися у в'язниці на 80 років, а Гейтс - на 70 років. Також їм загрожують штрафи у мільйони доларів, якщо їх визнають винними за висунутими звинуваченнями.

Як повідомлялося, влада США 30 жовтня висунула обвинувачення екс-голові виборчого штабу Дональда Трампа Полу Манафорту і його колишньому діловому партнерові Ріку Гейтсу за 12 пунктами, зокрема, у змові проти США, відмиванні грошей, несплаті податків за роботу з лобіювання.

Президент США Дональд Трамп заявляє, що обвинувачення, висунуті на адресу Манафорта, стосуються давніх подій, що не мають відношення до кампанії 2016 року.

Обвинувачення були висунуті командою спецпрокурора Мюллера, який веде розслідування про можливе втручання Росії у вибори США в 2016 році. Манафорт і Гейтс стали першими обвинуваченими у рамках розслідування Мюллера.

У серпні цього року в рамках цього розслідування в заміському будинку Манафорта провели обшук – співробітники ФБР конфіскували документи.

Манафорт очолював передвиборний штаб Дональда Трампа з червня по серпень 2016 року. Він залишив посаду після публікацій про співпрацю з Януковичем і його Партією регіонів, хоча це не називалося офіційною причиною звільнення.

У березні агентство Associated Press повідомило, що Манафорт отримав не менше ніж 50 мільйонів доларів від російського мільярдера Олега Дерипаски за просування інтересів президента Росії Володимира Путіна.

Дерипаска назвав цю інформацію неправдивою і подав на агенцію до суду. 17 жовтня суд у США відхилив цей позов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: