ЗМІ: Головна небезпека для Кернеса на наступних виборах - це Ярославський

ЗМІ: Головна небезпека для Кернеса на наступних виборах - це Ярославський

Мер Харкова Геннадій Кернес (зліва) і Олександр Ярославський (праворуч)

Фото з відкритих джерел 

Мас-медіа вважають, що бізнесмен Ярославський може мати визначальний вплив на вибори мера Харкова

Фігура відомого українського бізнесмена Олександра Ярославського може стати ключовою на найближчих місцевих виборах в Харкові, його рідному місті. Про це пише інтернет-видання Голос.UA в статті «Крісло Кернеса займе «король Харкова?».

«Навіщо це Олександру Ярославському, який любить підкреслювати, що він тільки бізнесмен і не любить політику? Просто програвати він не любить ще більше. І вміє робити висновки з поразок: в цьому випадку, для ведення бізнесу ключовим моментом є те, хто в місті займає крісло мера .... У 2010 році на виборах мера Ярославський закликав не голосувати за Кернеса, а на парламентських виборах 2012 року на одному з харківських округів надавав підтримку опозиційному до мера кандидата. Але тепер він розуміє, що таких напівзаходів мало, і для перемоги треба вступати в боротьбу з усією серйозністю...» - йдеться в статті.

Журналісти згадують, що протистояння бізнесмена з нинішнім мером Харкова стосувалося заяв і дій Геннадія Кернеса щодо відродженого Ярославським клубу «Металіст» і перебудованого їм же до Євро-2012 однойменного стадіону. «Чому вся Україна чує мера Харкова? Скажіть, що це за поп-зірка така? Може, пора йому вуха надерти? Команда грає, виступає в єврокубках, все прекрасно і добре. Та ні, якась незрозуміла істота влазить і починає бити всю країну», - цитує видання одне з висловлювань Ярославського, зроблене в той час. Тоді ж бізнесмен зробив і більш різку заяву: «Кернес сказав, що я продав і зрадив своїх партнерів. Це взагалі ні в які рамки не лізе! Знаєте, всі мої партнери - живі-здорові, всі - відомі люди з відомими прізвищами ... тобто з усіма можна зв'язатися і з'ясувати, чи «продавав» я когось. Найбільш вражаюче і найсмішніше те, що ці слова належать особі, відомій в Харкові в якості примітивного стукача, який повинен був сидіти в тюрмі, однак його залишили в СІЗО, тому що наші правоохоронні органи зрозуміли, що Кернес - цінний інформатор. Тому тримали його поруч».

Зараз, нагадує Голос.UA, у фанатів фактично знищеного з тих пір і втратившого професійний статус харківського ФК «Металіст» з'явилася надія на його повернення під керуванням Олександра Ярославського. «Генпрокурор Юрій Луценко заявив про повернення футбольного клубу «Металіст» у власність держави ... Фахівці резонно вважають, що націоналізація може бути першим кроком до повернення Ярославського. А «Металіст» для нього - це, перш за все, історія успіху, імідж прекрасного керівника ... Тріумфальне повернення в «Металіст» може бути дуже корисним для залучення голосів харків'ян на наступних виборах», - вважають автори статті.

Журналісти Голос.UA не сумніваються в тому, що шанси на перемогу на виборах у Олександра Ярославського досить високі. «Кернес сьогодні є, а завтра немає, а я буду завжди», - цитує Ярославського видання. На думку автора статті, політичні перспективи бізнесмена підкріплені підтримкою Києва. «Крім грошей та іміджу, для успіху на місцевих виборах в Україні є дуже важливою ще одна складова: підтримка державної вертикалі влади. Як людина досвідчена, Ярославський це знає. І, судячи зі статтей, що регулярно з'являються в місцевих і всеукраїнських ЗМІ [...] в напрямку забезпечення себе підтримкою губернатора області та голови Адміністрації президента, він теж посилено працює...» - пише видання.

Як відомо, Олександр Ярославський є одним з найбільш великих інвесторів Харківщини (за останні п'ять років він вклав в регіон більше $ 1 млрд), а залучає в регіон і Україну в цілому інших інвесторів. Зокрема, мова йде про контакти із західною діловою елітою - наприклад, про плани спільного з корпорацією Glencore придбання харківського «Турбоатома» за участю компанії Rothschild & Co. Крім того, Олександр Ярославський дружний з іменитими бізнесменами пострадянського простору, серед яких Олег Дерипаска, Роман Абрамович та ін.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: