«Батьківщина» вимагає відмінити закон про розпродаж землі - голова столичного осередку партії Нестор

«Батьківщина» вимагає відмінити закон про розпродаж землі - голова столичного осередку партії Нестор
Глава столичної «Батьківщини» Віталій Нестор заявив, що нашу країну задешево продають оптом

Команда «Батьківщини» зареєструвала у Раді проект постанови авторства Юлії Тимошенко і Вадима Івченко про скасування закону про ринок землі

«Батьківщина» заявила про грубе порушення розгляду і прийняття закону про ринок землі і вимагає його скасування.
 
«Замість твердої переговорної позиції з зовнішніми кредиторами і чіткої антикризової стратегії, нашу країну задешево продають оптом. Продати все - це єдине, на що здатна ця влада», - заявив глава столичної «Батьківщини» Віталій Нестор на сторінці Facebook.
 
Команда «Батьківщини» зареєструвала у Верховній Раді проект постанови авторства Юлії Тимошенко і Вадима Івченко про скасування закону № 2178-10, який передбачає розпродаж українських земель сільгосппризначення.
 
«Рік тому Зеленський переможно вийшов до другого туру президентських виборів під гаслами народовладдя і справедливості. А вже через рік, всупереч очікуванням українців, під покровом ночі і під час карантину спостерігав як парламент виконував його вказівку з розпродажу української землі», - зазначив Нестор.
 
Авторами проекту постанови зазначається, що рішення Верховної Ради суперечить інтересам держави і людей і звертають увагу на зухвале порушення ряду статей Регламенту (порушення вимог частини першої статті 116, частини першої статті 117, частин першої і другої статті 118, частин другої та п'ятої статті 121) .

«Фракція «Батьківщина» неодноразово звертала увагу на пленарному засіданні на наявність порушень регламентних приписів під час розгляду і голосування зазначеного законопроекту. Однак, в порушення частини четвертої статті 48 Регламенту, головуючий не вжив заходів для усунення зазначених порушень, залишаючи звернення про регламентні порушення без належного розгляду», - йдеться в пояснювальній записці документа.

Як повідомлялося, 31 березня Верховна Рада проголосувала за відкриття ринку землі. Законопроєкт підтримали 259 народних депутатів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: