Чи виросте у 2020 році ціна електроенергії для населення? Глава уряду дав відповідь

Чи виросте у 2020 році ціна електроенергії для населення? Глава уряду дав відповідь

Шмигаль заявив, що ціна на електроенергію не зростатиме до кінця року

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд не буде змінювати ціну на електроенергію для населення до кінця цього року.

Про це він сказав на засіданні комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

Нагадаємо, на початку травня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) запропонувала скасувати пільгові ціни на електроенергію для населення з 1 січня 2021 року.

Відповідна пропозиція міститься у презентації, представленій під час «круглого столу» на базі комітету Верховної Ради з енергетики та ЖКГ членом НКРЕКУ Дмитром Коваленком.

Зокрема, у ролі однієї з середньострокових цілей плану передбачається відміна пільгової категорії споживання до 100 кВт год для населення з 01.01.2021 року. Цей тариф сьогодні становить 0,9 грн за кВт год.

НКРЕКП пропонує протягом двох років повністю ліквідувати перехресне субсидіювання і вирівняти ціни для населення на ринковому рівні.

«Це дасть змогу уникнути дефіциту на 59 млрд грн, який формується сьогодні через субсидіювання тарифу для населення», - йдеться у презентації НКРЕКП.

Також повідомлялося, що в.о. міністра енергетики Ольга Буславець під час засідання Антикризового енергетичного штабу заявляла, що тариф на електричну енергію для населення залишиться незмінним до кінця 2020 року.

Нагадаємо, 23 квітня в.о. міністра енергетики Ольга Буславець заявила про кризу неплатежів на ринку електроенергії та «колосальні» борги учасників ринку, зокрема, НЕК «Укренерго» та ДП «Гарантований покупець». Заборгованість населення перед постачальниками електроенергії становить 4,7 млрд грн.

Як повідомлялося, ціна електроенергії для населення не зміниться через відключення енергоблоків АЕС.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: