Ціна електроенергії для населення не зміниться через відключення енергоблоків АЕС

Ціна електроенергії для населення не зміниться через відключення енергоблоків АЕС

Відключення енергоблоків АЕС не вплине на ціну електроенергії для населення

«Ціна залишається такою як є, поки діє механім публічних спеціальних обов'язків», – сказав Костянтин Петриковець

Директор держпідприємства «Гарантований покупець» Костянтин Петриковець вважає, що незважаючи на відключення декількох енергоблоків АЕС, ціна електроенергії для населення не зміниться і залишиться колишньою.

Про це Костянтин Петриковець сказав «Українським Новинам».

«Тарифи є тарифи - це встановлена державою ціна через регулятора. Ціна формується на ринку і вона не залежить від того, хто продає, що продає, хто купує і що купує. Як склалася цінова кон'юнктура, так і сформувалася ціна. Все залежить від попиту і пропозиції. Для населення діє механім публічних спеціальних обов'язків (ПСО) і ціна на електроенергію для населення не зміниться від цього (відключення енергоблоків АЕС), - сказав Петриковець.

За його словами, незважаючи на відключення деяких енергоблоків, ціна для населення залишиться на тому рівні, що і була до цього.

«Ціна залишається такою як є, поки діє ПСО. Якщо будуть внесені якісь зміни, то це буде рішення держорганів», - підкреслив він.

Петриковець вважає, що «коли пропозиція перевищує попит, то це погано впливає в цілому на роботу ринку».

«Будь-яка система повинна бути збалансована. У нас її балансує оператор системи передачі і йому видніше, які види генерації і в якому обсязі повинні працювати»,- підкреслив він.

Нагадаємо, Рівненська атомна електростанція (РАЕС, Вараш, Рівненська область) 15 березня о 00:02 вивела енергоблок №2 в плановий ремонт.

Южно-Українська АЕС відключила третій енергоблок з-за спрацьовування захисту. Раніше також Южно-Українська АЕС відключила енергоблок №3.

Також Хмельницька атомна електростанція (ХАЕС, Нетішин, Хмельницька область) відключила енергоблок №2 для проведення середнього планово-попереджувального ремонту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: