НКРЕКП запропонувала скасувати пільгову ціну на електроенергію для населення

НКРЕКП запропонувала скасувати пільгову ціну на електроенергію для населення
НКРЕКП пропонує протягом двох років повністю ліквідувати перехресне субсидіювання і вирівняти ціни для населення на ринковому рівні

Регулятор пропонує скасувати пільгові ціни для населення з 1 січня 2021 року

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) підтримує скасування пільгової ціни на електроенергію для населення з 1 січня 2021 року.

Відповідна пропозиція міститься у презентації, представленій під час «круглого столу» на базі комітету Верховної Ради з енергетики та ЖКГ членом НКРЕКУ Дмитром Коваленком.

Зокрема, у ролі однієї з середньострокових цілей плану передбачається відміна пільгової категорії споживання до 100 кВт год для населення з 01.01.2021 року. Цей тариф сьогодні становить 0,9 грн за кВт год.

НКРЕКП пропонує протягом двох років повністю ліквідувати перехресне субсидіювання і вирівняти ціни для населення на ринковому рівні.

«Це дасть змогу уникнути дефіциту на 59 млрд грн, який формується сьогодні через субсидіювання тарифу для населення», - йдеться у презентації НКРЕКП.

Нагадаємо, раніше заступник голови ФРУТЕК Сергій Чех відзначив необхідність ліквідації перехресного субсидіювання, а також підкреслив, що в Україні найнижчі ціни на електроенергію в Європі, включно з Росією і Білоруссю.

Свого часу нардеп Михайло Волинець наполягав на тому, що в питанні відміни пільгової ціни має бути визначена етапність.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: