Для порятунку металургії потрібен мораторій на підвищення тарифів «Укрзалізниці» та повернення ПДВ – екснардеп Ляшко

Для порятунку металургії потрібен мораторій на підвищення тарифів «Укрзалізниці» та повернення ПДВ – екснардеп Ляшко
На думку Олега Лшяка, держава має максимально стимулювати внутрішній попит на металургійну продукцію

47% продукції гірничо-металургійного комплексу Україна постачає до Європи, проте нині ринок збуту кардинально скоротився, - екснардеп

Щоб врятувати гірничо-металургійний комплекс від кризи необхідно встановити мораторій на підвищення тарифів на залізничні перевезення та забезпечити своєчасність повернення ПДВ. Про це заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко в ефірі телеканалу «Україна».

«У нинішніх умовах ключове завдання для відновлення, для розвитку гірничо-металургійного комплексу – мораторій на підвищення будь-яких податків – раз, друге – кредитування для нашого бізнесу, третє – повертати їм хоча б зароблений ПДВ, який їм перестали платити в автоматичному режимі і вимивають обігові кошти. Податкові оці навантаження повинні бути зменшені», - сказав Ляшко.

Політик нагадав, що 47% продукції гірничо-металургійного комплексу Україна постачає до Європи, 30% з них – до Італії. Проте нині європейський ринок збуту кардинально скоротився. В несприятливих зовнішньо-торговельних умовах головним завданням держави має бути підтримки саме експортоорієнтованих галузей. Зокрема, необхідно надати підприємствам-експортерам пріоритет в обслуговуванні на залізниці та не підвищувати тарифи на вантажоперевезення.

«Замість того, щоб підтримати наш гірничо-металургійний комплекс, де працює 200 тисяч людей, а з суміжними підприємствами це під мільйон, що робить нинішня влада? Піднімають тарифи на залізничні перевезення. Навіть пріоритет дають не нашим товарам», - сказав Ляшко.

На його думку, держава також має максимально стимулювати внутрішній попит на металургійну продукцію, що дасть поштовх до розвитку суміжних галузей.

«Ключове. У внутрішній ринок щоб ішла наша металургійна продукція, щоб всі товари, вагони, поїзди, дороги – все робили з української металургії», - наголосив Ляшко.

Як повідомлялося, експорт з України у І-ому кварталі 2020 року знизився на 5,5% у порівнянні із І кварталом 2019 року.

Нагадаємо, раніше ексміністр промполітики Валерій Мазур наголосив на необхідності надати нині пріоритет в обслуговуванні на залізниці та в портах підприємствам-експортерам, які забезпечують приплив валюти в країну.

У свою чергу експерт Інституту суспільних досліджень Павло Вернівській наголосив, збільшення державних замовлень і розвиток експорту допоможуть Україні вийти з економічн

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: