Глава МВФ назвала дії Трампа загрозою світовій економіці

Глава МВФ назвала дії Трампа загрозою світовій економіці
Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард

Лагард розповіла про загрозу зниження глобального ВВП

Введення адміністрацією Трампа додаткових тарифів на імпорт у США , яке, фактично, розв'язує торговельну війну, загрожує зниження глобального ВВП на 0,5%.

Про це у своїй доповіді, яку вона підготувала для зустрічі G20 Буенос-Айресі, заявляє директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, передає Finance.co.uk.

«Це, безумовно, визначає вплив на ВВП, який, за найгіршим сценарієм в умовах нинішньої ситуації, становить 0,5% від ВВП на глобальному рівні», - наголосила Лагард.

Глава МВФ розповіла про загрозу зниження глобального ВВП на наступний день після того, як президент США Дональд Трамп пообіцяв нову «хвилю» підняття тарифів на $500 млрд китайського імпорту в США.

Перед цим Сполучені Штати ввели додаткові митні нарахування для китайської продукції на загальну суму $34 млрд.

Нагадаємо, Дональд Трамп ввів мита на імпорт сталі (25%) і алюмінію (10%). Підписані президентом розпорядження набули чинності 23 березня. З переліку країн тимчасово були виключені Мексика, Канада та ЄС.

31 травня Трамп скасував тимчасові виключення для сталі та алюмінію з ЄС, Канади та Мексики. У ЄС повідомили, що запровадять контрзаходи.

У червні Трамп пригрозив ввести 20% мита на автівки з Європи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: