Трамп пригрозив ввести 20% мита на автівки з Європи

Трамп пригрозив ввести 20% мита на автівки з Європи

20 червня Єврокомісія остаточно затвердила мита на американський імпорт у відповідь на американські мита на сталь та алюміній

Президент США Дональд Трамп повідомив, що він розмірковує над запровадженням мит на імпорт до Америки автомобілів, вироблених в ЄС.

Про це Трамп написав у своєму Twitter.

«З огляду на тарифи та торговельні бар’єри, запроваджені Європейським Союзом проти США та наших компаній та працівників, якщо ці тарифи у найближчий час не знімуть, ми введемо 20% тарифи на їхні автомобілі, що ввозяться в США. Будуймо їх тут!», — написав Трамп у своєму Twitter.

21 червня стало відомо, що мита на американські товари ввела Індія та Туреччина.

Нагадаємо, що 20 червня Єврокомісія остаточно затвердила мита на американський імпорт у відповідь на американські мита на сталь та алюміній. Зокрема, нові тарифні обмеження стосуватимуться американських товарів на загальну суму 2,8 мільярдів доларів.

14 червня країни Європейського союзу одностайно підтримали запровадження мит для товарів США як відповідь на запроваджені Америкою мита на сталь та алюміній. Після чого було потрібно рішення Єврокомісії.

Раніше Європейська комісія пропонувала 25% мита на американські товари, наприклад, соки, одяг, мотоцикли тощо.

Дональд Трамп ввів мита на імпорт сталі (25%) і алюмінію (10%). Підписані президентом розпорядження набули чинності 23 березня. З переліку країн тимчасово були виключені Мексика, Канада та ЄС.

31 травня Трамп скасував тимчасові виключення для сталі та алюмінію з ЄС, Канади та Мексики. У ЄС повідомили, що запровадять контрзаходи.

Євросоюз та Канада готувалися вирішувати питання запровадження американських мит на сталь та алюміній через механізми Світової організації торгівлі. Зокрема, країни вже направили туди свої скарги.

На початку червня стало відомо, що Євросоюз анонсував плани запровадити додаткові мита на 2,8 мільярди доларів американських товарів у відповідь на рішення Вашингтону запровадити тарифи на європейську сталь та алюміній.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: