Голова ДФС заявив, що зламав тренд зростання «схемного» ПДВ

Голова ДФС заявив, що зламав тренд зростання «схемного» ПДВ

«За перший квартал 2021 року щомісячний обсяг ПДВ, сформований «скрутками», зменшився на 23%», – зазначив Мельник

В ході операції «Детінізація», за підсумками березня 2021 року, за матеріалами співробітників Державної фіскальної служби заблоковано формування фіктивного податкового кредиту з ПДВ в сумі 1,185 млрд грн.

Операція «Детінізація» з протидії податковим «скруткам» і правопорушенням у сфері оподаткування триває, пише голова ДФС Вадим Мельник у своєму Facebook.

«Активізація роботи територіальних органів ДФС і посилення аналітичної складової в роботі Служби, співпраця з ДПС, правоохоронними органами і легальним бізнесом дозволили зламати тренд зростання «схемного» ПДВ, за рахунок чого відбувалося вимивання коштів з державного бюджету та фондів розвитку». В результаті, за перший квартал 2021 року щомісячний обсяг ПДВ, сформований «скрутками», зменшився на 23% в порівнянні з жовтнем-груднем 2020 року», – зазначив Мельник.

Однак, вказує голова ДФС, «нам є що вдосконалювати в нашій роботі для мінімізації податкових правопорушень – до того рівня, коли вони перестануть загрожувати економічній безпеці країни. Політична воля для реалізації і необхідний інструментарій, наявний у ДФС, – тому продовжимо реалізацію оперативних і стратегічних кроків для викорінення «тіньової економіки».

Раніше повідомлялося, що ДФС за підсумками першого кварталу 2021 року вдалось припинити діяльність 10 конвертаційних центрів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: