Кількість безробітних в Україні зростає - Держстат

Кількість безробітних в Україні зростає - Держстат
Безробітних українців торік побільшало 

Наприкінці 2019 року безробіття в Україні зросло

Кількість зайнятого населення у віці 15 років і старше в ІV кварталі 2019 року становила 16,5 млн осіб, а у віці 15-70 років - 16,4 млн осіб. Про це свідчать результати обстеження робочої сили Державної служби статистики України.

За даними статистичного відомства, кількість безробітного населення віком 15 років і старше та у віці 15-70 років складала по 1,6 млн осіб.

У ІV кварталі 2019 року рівень зайнятості населення віком 15 років і старше становив 51,2%, а серед населення віком 15-70 років - 57,7%. Рівень безробіття серед робочої сили віком 15 років і старше та у віці 15-70 років складав по 8,7%.

screenshot_2_1929

Напередодні глава уряду Денис Шмигаль назвав категорії громадян, які отримають допомогу від держави. Крім того, в уряді обіцяють спростити оформлення субсидій для тих, хто втратив роботу через карантин.

Як повідомлялося, в Офісі президента очікують падіння економіки України за оптимістичного сценарію поширення коронавірусу до 5% ВВП у 2020 році. 

Також нагадаємо, гендиректор Dragon Capital прогнозує, що цього року Україну чекає падіння ВВП на 4−9% і курс 30−35 грн/$.

До слова, бізнес-асоціації закликали Зеленського не вводити надзвичайний стан. У заяві йдеться, що запровадження надзвичайного стану може призвести до втрати мільйонів робочих місць і масових протестів.

Також нагадаємо, що МОЗ закликає нардепів запровадити надзвичайний стан по всій країні.

Читайте також статтю:


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: