Львів відкриває ринки та хоче частково відновити роботу барів та ресторанів

Львів відкриває ринки та хоче частково відновити роботу барів та ресторанів

У Львові готуються до послаблення карантину

Фото: galinfo

Влада Львова звертається до уряду з проханням відкрити доступ до парків та скверів та дозволити роботу літніх терас для кафе та ресторанів з 12 травня

Комісія з надзвичайних ситуацій у Львові вирішила відкрити продуктові ринки в місті.

Про це заявив мер Львова Андрій Садовий у відеозверненні

«Рішення, які сьогодні прийняла комісія з надзвичайних ситуацій у Львові: 1 травня відкриваємо продуктові ринки. Також звертаємось до Кабінету міністрів України з проханням відкрити доступ до парків та скверів та дозволити роботу літніх терас для кафе та ресторанів з 12 травня», - сказав Садовий.

Також мер Львова просить прем’єра дозволити місцевим радам самим вирішувати щодо відновлення роботи перукарень, книгарень, магазинів та інших закладів.

Як відомо, Кабінет Міністрів на наступному засіданні планує розглянути низку рішень щодо послаблення карантину, міністерства вже напрацьовують критерії для об’єктів, які будуть поступово відкриватися.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів у середу дозволив працювати продовольчим ринкам під час карантину, але за умови дотримання певних критеріїв.

24 квітня прем'єр-міністр Денис Шмигаль оприлюднив план виходу з карантину в Україні, який складається з п'яти етапів. Глава уряду також поінформував, що стартова точка реалізації цього плану може настати 11 травня за умови сприятливої епідемічної ситуації. Кожен етап має чіткі індикатори та залежить від динаміки поширення захворюваності.

З 12 березня уряд запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції Covid-19. Було закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення. 

Наразі карантин в Україні продовжено до 11 травня.

Кабінет міністрів після 11 травня застосовуватиме механізм адаптивного карантину в регіонах, де, можливо, будуть зафіксовані спалахи коронавірусної хвороби.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: