Відкриття ринків в Україні: коли і як вони працюватимуть

Відкриття ринків в Україні: коли і як вони працюватимуть
На продовольчі ринки будуть допускатися працівники, продавці і покупці виключно в медичних масках або респіраторах через обов'язковий температурний скринінг
Фото: УНІАН

Перші продовольчі ринки, закриті у зв'язку з карантином, зможуть відновити роботу вже з 1 травня

Кабінет міністрів прийняв рішення про відновлення роботи продовольчих ринків в Україні. 

Перші продовольчі ринки, закриті у зв'язку з карантином, зможуть відновити роботу вже з 1 травня.

Очікується, що завтра Кабінет міністрів опублікує своє рішення і воно набуде чинності.

На першому етапі відкриються 872 продовольчих ринки.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв про відкриття близько 280 ринків, однак обіцяв, що список буде розширено тими об'єктами торгівлі, які зможуть забезпечити належне дотримання санітарних норм.

Як будуть відкривати ринки

Рішення про відкриття ринку буде приймати відповідний територіальний орган Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів. При цьому об'єкт повинен бути зареєстрований як оператор ринку харчових продуктів. Представники цієї служби також будуть контролювати роботу ринків.

Дозволи щодня

На ринках будуть діяти додаткові елементи контролю, які будуть забезпечувати не менше двох інспекторів на кожному ринку. При цьому ринкам щодня надаватимуться дозволи на роботу на наступний день.

При порушенні правил карантину та санітарних норм ринок буде закриватися на тиждень.

Основні вимоги

На продовольчі ринки будуть допускатися працівники, продавці і покупці виключно в медичних масках або респіраторах через обов'язковий температурний скринінг.

На кожному вході на ринок мають бути антисептики, заборонена концентрація покупців більш ніж одна особа на 10 квадратних метрів.

При цьому контактні поверхні повинні дезінфікуватися кожні три години, а в кінці робочого дня необхідне прибирання і дезінфекція всіх приміщень.

Ринок має забезпечити захисні екрани між продавцями і покупцями, а також відстань між робочими місцями продавців не менше 3 метрів.

Заборонена стихійна торгівля біля ринків.

Відомо, що Міністерство охорони здоров'я України підготувало проект постанови про відновлення роботи 280 продовольчих ринків, що мають розглянути на засіданні уряду.

Раніше повідомлялося, що у Житомирі дозволять працювати перукарням та ринкам.

Тим часом проти мера Івано-Франківська відкрили другу кримінальну справуПровадження відкрили за дозвіл працювати місцевим ринкам.

Як відомо, Буковина – епіцентр коронавірусної пандемії в Україні. За останню добу в області зафіксована рекордна кількість інфікованих – 109 осіб, хоча попередньої був спад – 59. І попри таку статистику у Чернівцях підприємці продуктового сектора Калинівського ринку готуються до відновлення торгівлі на своїх торгових місцях.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль оприлюднив план виходу з карантину в Україні, який складається з п’яти етапів.

Напередодні президент України Володимир Зеленський назвав умови для плавного виходу країни з карантину і анонсував представлення невдовзі прем'єр-міністром відповідного сценарію.

 Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: