Львівська митниця встановила рекорд з розмитнення автомобілів

Львівська митниця встановила рекорд з розмитнення автомобілів

Більша частина розмитнених автівок – на «євробляхах»

У підрозділі митного оформлення «Скнилів», що у Городку, встановили рекорд з оформлення транспортних засобів.

У четвер, 13 грудня, на митному пості оформили 204 машини, з них 170 – на «євробляхах», повідомила прес-служба ДФС у Львівській області.

Загалом з моменту набрання чинності Законами України №2611 та №2612 (25.11.2018), якими запроваджено зміни норм ввезення транспортних засобів на іноземній реєстрації, у Львівській митниці ДФС оформлено 1422 легкових автомобілів громадян, з них 779 (54,8%) ті, які раніше перебували в Україні в режимах транзит чи тимчасового ввезення.

Нагадаємо, пільговий період, коли водії можуть розмитнити свої авто на 50% дешевше, триватиме до 22 лютого.

Щоб мати змогу оформляти більшу кількість автомобілів, на пості «Скнилів» збільшили кількість працівників, також тепер митники працюють у вихідні дні.

Варто зазначити, що кількість оформлених за день транспортних засобів зросла майже втричі. Так, упродовж 2018 року у цьому підрозділі в середньому за день оформляли близько 70 транспортних засобів.

Нагадаємо, в Україні набули чинності закони, що змінюють норми ввезення транспортних засобів на іноземній реєстрації.

Як відомо, 21 листопада у Верховній Раді не набралося голосів, щоб скасувати рішення про зміни до Податкового кодексу щодо нових правил оподаткування авто на єврономерах.

Законопроект про внесення змін до Податкового кодексу щодо оподаткування акцизним податком «євроблях» (№8487) та законопроект про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів щодо ввезення автомобілів на митну територію (№8488) були підписані головою парламенту Андрієм Парубієм та відправлені на підпис президенту.

23 листопада президент Петро Порошенко підписав закони №8487 та №8488, які легалізують ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: