Мер Чернівців звернувся до уряду: поверніть нам кошти на дороги!

Мер Чернівців звернувся до уряду: поверніть нам кошти на дороги!

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук повідомив, що майже  70 млн грн, які зазвичай спрямовували на дороги, ремонти шкіл, цьогоріч пішли на медицину

Олексій Каспрук: «70 млн грн з ремонтів доріг і шкіл пішли на Covid-19»

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук розповів в інтерв’ю «Главкому», що минулорічний нерозподілений залишок, який зазвичай навесні спрямовували на дороги, ремонти шкіл і садочків, цьогоріч  майже повністю пішли на медицину. Це майже  70 млн грн.

«Було би дуже чудово, аби ми розуміли, яким чином ці видатки громадам будуть компенсовані», – зазначив Олексій Каспрук.

 «Кошти, які потрібно було витратити на ремонт доріг, витратили на Covid-19. Це треба робити, це життя і здоров’я людей. Але значить, виділіть нам кошти на дороги! Ми кажемо урядовцям: от ви ухвалили рішення про те, що громадяни можуть під час карантину не сплачувати за комунальні послуги (принаймні до кінця місяця). За це їм не нараховуються штрафи. У когось дійсно немає грошей, аби купити їсти, все розуміємо. Але тоді давайте зробимо так, щоби комунальним підприємствам з водопостачання, теплопостачання також не нараховували штрафи і пені, можна вони також не платитимуть за електроенергію і за газ? Відповіді поки що немає. А це означає, що ми з міського бюджету маємо накачувати ці підприємства грошима. Бо треба заплатити зарплату, потрібно також вже починати готуватися до наступного опалювального сезону. А на підприємстві немає грошей. Оплата за послуги (від громадян) впали катастрофічно. Тому я дуже переживаю за опалювальний сезон, і не тільки я, мої колеги (міські голови) також. В уряді нам відповіли, що нас, наші проблеми почули, будуть думати», – розповів міський голова.

На запитання, чи цікавиться президент ситуацією у місті, яке, по суті, є епіцентром пандемії в країні, особисто у мера, Олексій Каспрук відповів, що не спілкувався з президентом.

Щодо ситуації із забезпеченням захисту медиків, які масово хворіють на Буковині, міський голова сказав, що хворіли не ті медики, які надавали допомогу хворим на Covid-19, а насамперед медпрацівники інших відділень лікарень, не інфекційних. «Хворі іноді самі не знали, що вони носії інфекції, тому відбувалися зараження. Медики у нас усім забезпечені», – сказав Каспрук.

Міський голова підтвердив, що лікарням міста передають частину допомоги (ліки, засоби захисту), яку з Києва привозять літаками.і про яку в інтерв’ю «Главкому» розповів очільник області Сергій Осачук. «Важко сказати щодо  обсягів, але за деякими позиціями – 10%-15%. Облік ведеться, але ми поки не зводили усі цифри», – сказав Каспрук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: