Міський голова Чернівців розповів, чому не слід чекати значного послаблення карантину

Міський голова Чернівців розповів, чому не слід чекати значного послаблення карантину

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук  пояснив, чому Чернівці не можуть виходити з епідемії такими темпами, як інші регіони.

«Переповнені три лікарні. І це тільки ті, які протестовані», - пояснює Каспрук ситуацію в обласному центрі

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук розповів, що таке адаптивний карантин, який буде запроваджений  у Чернівцях, і чому Чернівці не можуть виходити з епідемії такими темпами, як інші регіони.

«Термін адаптивний карантин  придумали в Кабміні», – сказав Олексій Каспрук в інтерв’ю «Главкому»

«Ми чітко розуміємо, що не можемо виходити з епідемії такими темпами, якими виходять інші регіони. От наприклад, Черкаси. Вони вийшли, у них десь 300 людей на всю область захворіли, а у мене — близько 700. Переповнені три лікарні. І це тільки ті, які протестовані, є ще ті, які очікують на результати тестування. Із тестами, на жаль, є затримка у п’ять і більше днів. Тобто казати, що завтра все відкрити, знімати маски і дозволити йти до ресторанів, буде неправильно, тому що ми зайдемо в піке», – розповів Каспрук.

Міський голова зазначив, що насамперед хоче отримати документ, який називається постанова Кабміну. «Коли я його отримаю, розумітиму, що там прописано, як прописаний для Чернівецької області вихід (з карантину). Як сказав очільник області, лише обласна комісія ухвалюватиме рішення (щодо послаблення карантину)», – сказав Каспрук.

Нагадаємо, Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 22 травня. Усі послаблення (зокрема, і відкриття салонів краси) передбачають обов’язкове дотримання протиепідеміологічних заходів.

Зазначимо, що у деяких областях України хочуть ввести адаптивний карантин. Станом на 7 травня у Чернівецькій області було зареєстровано 2048 випадків коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: