Міжнародні резерви України зросли до рекордного за п'ять років рівня

Міжнародні резерви України зросли до рекордного за п'ять років рівня
18 грудня МВФ схвалив нову програму stand-by для України

Востаннє резерви перевищували 20 млрд доларів у січні 2014 року

Міжнародні резерви України зросли до 20,1 млрд доларів після отримання першого траншу кредиту МВФ на мільярд спеціальних прав запозичень (близько $1,4 млрд.). Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Як зазначили в НБУ, це є п’ятирічний максимумом, востаннє такий рівень міжнародних резервів був зафіксований у січні 2014 року.

Нагадаємо, 18 грудня МВФ схвалив нову програму stand-by для України. За умовами програми, перший транш обсягом 1,4 млрд доларів повинен надійти до 25 грудня. Рішення про подальші транші буде прийматися в травні і в листопаді 2019 року під час перегляду успіхів України у виконанні умов меморандуму.

Продовження співпраці з МВФ також відкрило Україні доступ до пов’язаного фінансування. 18 грудня Рада виконавчих директорів Світового банку також ухвалила рішення про надання Україні гарантії на підтримку державної політики у розмірі 750 млн. доларів, що допоможе уряду залучити капітал на пільгових умовах на міжнародних ринках у 2019 році.

За оцінками НБУ, завдяки отриманню фінансування від МВФ, Світового банку та Європейської комісії  Україна зможе завершити поточний рік з обсягом міжнародних резервів близько $20 млрд., що перевищує останній прогноз НБУ, і підтримати їх на належному рівні у 2019 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: