Нова очільниця Мінфіну назвала свої пріоритети

Нова очільниця Мінфіну назвала свої пріоритети
Виконуюча обов'язки міністра фінансів Оксана Маркарова
Фото: УНІАН

Маркарова сподівається на поглиблення співпраці України з МВФ

Виконуюча обов'язки міністра фінансів Оксана Маркарова своїми пріоритетами на новій посаді назвала підвищення бюджетної ефективності, макроекономічну стабільність і підтримку економічного зростання. Про це в п'ятницю, 8 червня, повідомляє УНІАН.

Зазначається, що Маркарова сподівається на поглиблення співпраці України з ключовим кредитором МВФ.

«Якщо говорити про Міжнародний валютний фонд, який надзвичайно сильно підтримав нас після кризи, і програма розширеного фінансування дійсно дала нам можливість разом з підтримкою міжнародних партнерів провести важливі реформи, я дуже сподіваюся на поглиблення цієї співпраці», - сказала виконуюча обов'язки міністра фінансів.

Другим пріоритетом вона назвала макроекономічну стабільність і зниження фіскальних ризиків. Це передбачає поглиблення відносин з міжнародними партнерами.

Третім пріоритетом Маркарова вважає підтримку економічного зростання за рахунок реформування податкової служби та митниці, створення Служби фінансових розслідувань, зниження тиску на бізнес, широкого обговорення податкового законодавства і завершення реформи державних банків.

Оксана Маркарова в 1998-1999 роках, а також з 2001 по 2003 роки обіймала посади радника з економічної політики і менеджера зовнішніх і корпоративних зв'язків американського фонду прямих інвестицій Western NIS Enterprise Fund. У 2000 році вона проходила практику в Світовому Банку.

З 2002 року протягом 11 років очолювала інвестиційну групу ІТТ, яка займається торгівлею цінними паперами, інвестиційним банкінгом, інвестиційним консалтингом, юридичними послугами, управлінням активами, фондами, нерухомістю і девелопментом.

У березні 2015 року призначена заступником міністра фінансів України.

Нагадаємо, 7 червня Верховна Рада України підтримала подання прем'єр-міністра Володимира Гройсмана про звільнення Олександра Данилюка з посади міністра фінансів України. У той же день був призначений виконуючий обов'язки міністра фінансів - ним стала Оксана Маркарова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: