Верховна Рада звільнила Данилюка

Верховна Рада звільнила Данилюка
Олександр Данилюк

Рада підтримала подання Гройсмана про звільнення Данилюка

Верховна Рада України підтримала подання прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана про звільнення Олександра Данилюка з посади міністра фінансів України. Звільнення підтримали 254 нардепи.

«Відповідно до пункту 12 частини першої статті 85 Конституції України Верховна Рада України постановляє: звільнити Данилюка Олександра Олександровича з посади міністра фінансів України», - сказано у тексті відповідної постанови №8433.

Варто підкреслити, що заради голосування за звільнення міністра нардепи продовжили ранкове засідання Верховної Ради. Так, за відповідну пропозицію голови ВР Андрія Парубія проголосували з другого разу 240 нардепів (спочатку 223).

Нагадаємо, вчора вдень Гройсман повідомив, що підписав подання до Верховної Ради України на звільнення Олександра Данилюка з посади міністра фінансів.

Вчора ж комітет Верховної Ради України з питань бюджету розглянув і підтримав подання про відставку міністра фінансів Олександра Данилюка. У свою чергу, Данилюк заявив про чинення на нього «колосального» тиску, не уточнивши, з боку кого воно виявляється.

Також повідомлялося, що міністр фінансів Олександр Данилюк сьогодні запрошений на засідання фракції БПП у Верховній Раді.

Нагадаємо, 23 травня стало відомо, що на засіданні уряду під час його закритої частини між Гройсманом та Данилюком сталася сварка.

Згодом міністр фінансів написав листа послам G7 з наміром, як було зазначено, уникнути двозначності і маніпуляцій у його конфлікті з Гройсманом.

Читайте також: Данилюк – на вихід. Гройсман виніс вирок міністру фінансів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: