Обмежувальні заходи щодо економіки мають бути збалансованими - заступник голови Ради НБУ

Обмежувальні заходи щодо економіки мають бути збалансованими - заступник голови Ради НБУ
Посилення обмежувальних заходів через карантин унеможливить роботу підприємств з непереривним виробництвом, - аналітик

Нині через карантин зупинили свою роботу багато сотень тисяч підприємців, що вже є шоком для економіки, - Фурман

Обмежувальні заходи через коронавірус мають бути збалансованими, бо чим вони жорсткіші, тим складнішими будуть наслідки для економіки. Про це заявив заступник голови Ради Нацбанку Василь Фурман, коментуючи можливість введення в країні надзвичайного стану.

«Дуже важливо знайти баланс заходів, які вживаються, тому що по іншу сторону наше економічне зростання, надходження бюджету, зайнятість наших людей, достаток», - сказав Фурман.

На його думку, надмірне посилення обмежувальних заходів призведе до більш важких наслідків  для економіки країни. Він також зазначив, що нині через карантин зупинили свою роботу багато сотень тисяч підприємців, що вже є шоком для економіки.  

 «Ми повинні чітко для себе усвідомлювати, чим жорсткішими будуть заходи, чим більше ми підприємств будемо зупиняти, тим гіршими будуть наслідки для нашої економіки. На сьогодні вже і так, ви знаєте загальновідому інформацію, що 600-700 тисяч підприємців не працюють. Для нас це дійсно в якійсь мірі шок. Для нас – це для економіки нашої держави», - наголосив Фурман.

Раніше ексміністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов на своїй сторінці в Facebook зазначив, що не можна зупиняти роботу підприємств на час карантину, оскільки це вб’є економіку та призведе до поглиблення економічної та політичної кризи.

Керівник аналітичного відділу Concorde Capital Олександр Паращій, коментуючи можливість введення в Україні надзвичайного стану, зазначив, що посилення обмежувальних заходів через карантин унеможливить роботу підприємств з непереривним виробництвом.

Нагадаємо, згідно з даними Держкомстату за підсумками 2019 промисловість  в Україні скоротилася на 1,8%. У січні 2020 року промислове виробництво знизилося на 5,1% в порівнянні з січнем 2019 року і скоротилося на 8,4% в порівнянні з груднем 2019 року. За оцінками Мінекономіки, у січні ВВП України знизився на 0,5%.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: