Вірусолог про коронавірус в Україні: влітку буде перепочинок, восени ситуація може загостритися

Вірусолог про коронавірус в Україні: влітку буде перепочинок, восени ситуація може загостритися
Ситуація з коронавірусом в Україні наразі спокійна

«Щоб отримати імунітет, потрібно перехворіти», – вважає Алла Мироненко

Ситуація з коронавірусом в Україні наразі спокійна, зараз країна перебуває на самому початку підйому захворюваності, до спаду ще далеко.

Про це сказала вірусолог і доктор наук Алла Мироненко в інтерв’ю журналу НВ

«Будь-яка епідемія має закономірність. Є початок, підйом, потім пік, а потім спад. Тобто, ось до спаду нам ще далеко», – сказала Алла Мироненко.

 Фахівець припустила, що захворювання матиме все-таки сезонний характер. «До теплої пори якось ми карантином дотягнемо. Влітку буде перепочинок, а до осені ми маємо бути готові до того, що у нас ситуація може знову загостритися», – сказала Мироненко.

На думку медика, те, що в країні запровадили обмеження, нас не врятує. «У середньому епідемії розвиваються за таким сценарієм, що їм потрібно приблизно два роки, щоб пройти світ, до того ж, у залежності від сезонності, хвилі захворювання в різних півкулях можуть чергуватися. Але нам все одно доведеться отримати імунітет. Поки за відсутності вакцини в країні я бачу тільки один шлях – перехворіти. Інша річ, що захистити потрібно стареньких. Тому, якщо нам вдасться згладити криву захворюваності на осінь, дати можливість літнім людям хворіти під якісним медичним наглядом і не повально – це буде хорошим результатом», – розповіла вірусолог

Нагадаємо, згідно з дослідженнями, на які спираються МОЗ та ВООЗ, один хворий на коронавірус COVID-19 в середньому може заразити 2-2,5 людей.

Станом на ранок 25 березня в Україні зафіксовано 113 випадків зараження хворобою, що викликається новим коронавірусом.

 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: