Система сповіщення великих поштових операторів стане порятунком в умовах пандемії, – аналітик

Система сповіщення великих поштових операторів стане порятунком в умовах пандемії, – аналітик
Своїм рішенням Кабмін планує запобігти вимушеному скупченню людей в аптеках та мінімізувати поїздки в міському транспорті за ліками

Уряд включив в список поштових постачальників медпрепаратів 61 оператора, - Охріменко

Кабінет міністрів України, на своєму засіданні, 23 березня 2020 року, відмовився від ідеї надання монопольного права «Укрпошті» доставляти ліки в умовах карантину. Після піднятою в ЗМІ критики уряд включив в список поштових постачальників медпрепаратів 61 оператора.

На думку президента Українського аналітичного центру Олександра Охріменка, таке рішення не тільки відповідає антимонопольному законодавству України, але й дозволить здійснити реальні кроки щодо протидії поширення коронавирусной інфекції.

«Те, що влада зробила правильно – те, що не створила монополії в особі «Укрпошти». Це, безумовно, тішить. Як не крути «Укрпошта» досить консервативна і малоефективна структура. Її можна більше лаяти, ніж хвалити, і це – факт. І те, що тепер доставку ліків можуть здійснювати всі оператори, спростить і підвищить якість послуг доставки.

«Укрпошта», з точки зору роботи, не відрізняється якістю, починаючи з частої плутанини, закінчуючи часом доставки і збоями. Величезний плюс в сформованій епідеміологічної ситуації великих операторів в тому, що вони організували оперативну систему оповіщення своїх клієнтів і систему експрес-обслуговування. А це, як раз, і є однією з головних запобіжних заходів. Людина не повинна даремно прийти на пошту, ризикуючи заразитися.

А то, що стосується провінцій, де в принципі немає і не буде необхідних ліків, рішення уряду є рятівним в прямому сенсі слова. Та ж «Нова Пошта» сьогодні доставляє поштові відправлення в будь-яку точку України, у неї найбільша географія присутності відділень. «Нова Пошта» є там, де немає поштових відділень інших операторів. У тому числі і «Укрпошти». І це великий плюс», – констатує експерт.

Постанова уряду про внесення змін до ліцензійних умов на здійснення господарської діяльності з виробництва, оптової та роздрібної торгівлі, імпорту медичних препаратів передбачає спрощення ліцензійних умов для виробників дефіцитних антивірусних препаратів, дозволяє в умовах карантину та надзвичайної ситуації здійснювати торгівлю медикаментами в онлайн-режимі і доставляти ліки до кінцевих споживачів поштою.

Даною мірою Кабмін планує запобігти вимушеному скупченню людей в аптеках, мінімізувати поїздки в міському транспорті за ліками. Найбільш ефективним оператором поштового зв'язку експерти називають «Нову Пошту». Компанія лідирує за кількістю відділень (6000 відділень і 100 почтаматов) і рівномірної географії присутності в переважній більшості населених пунктів країни.

«Наша компанія протестувала і адаптувала власну логістичну інфраструктуру до нових умов продажу і доставки медичних препаратів кожному жителю нашої країни. Ми поділяємо ступінь відповідальності за життя і здоров'я мільйонів українців і гарантуємо якісне виконання взятих на себе зобов'язань», – заявив в офіційному прес-релізі компанії співзасновник «Нової Пошти» В'ячеслав Клімов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: