Рада підтримала за основу законопроєкт про погашення боргів на ринку електроенергії

Рада підтримала за основу законопроєкт про погашення боргів на ринку електроенергії
За проєкт про погашення заборгованості на ринку електроенергії проголосували 258 нардепів

Документ передбачає серед іншого докапіталізацію НАЕК «Енергоатом» і ПрАТ «Укргідроенерго» за рахунок випуску облігацій внутрішньої державної позики

Верховна Рада схвалила за основу проєкт закону №2386 «Про заходи, спрямовані на погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електричної енергії до 1 липня 2019 року».

За проєкт проголосували 258 нардепів.

Документ передбачає серед іншого докапіталізацію НАЕК «Енергоатом» і ПрАТ «Укргідроенерго» за рахунок випуску облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).

Заборгованість ДП «Енергоринок», що в старій моделі викуповувала всю вироблену в країні електроенергію і продавало її постачальникам і енергозбутовій компанії для постачання кінцевим споживачам, планується зокрема погасити за рахунок збільшення статутного капіталу «Енергоатому» і «Укргідроенерго» за рахунок емісії ОВДП на суму заборгованості, що підлягає погашенню «Енергоринком».

Як зазначено в пояснювальній записці до законопроєкту, кредиторська заборгованість підприємства станом на 31 серпня становила 28,1 млрд грн.

При цьому, за даними «Енергоатома», заборгованість «Енергоринку» перед генкомпанією до кінця 2019 року залишалася на рівні близько 11,7 млрд грн, що становить близько 42% від загальної суми заборгованості.

Відповідно до законопроекту, після збільшення капіталу «Енергоатому» і «Укргідроенерго» кредиторська заборгованість «Енергоринку» буде списана з нього у відповідному розмірі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: