«Слуга» Нагорняк закликає до повного перезавантаження керівництва енергетичної галузі

«Слуга» Нагорняк закликає до повного перезавантаження керівництва енергетичної галузі
Сергій Нагорняк назвав серед кроків, що призвели до кризи в ерегогалузі - створення режиму максимального сприяння імпорту електроенергії з держав, які закривають доступ на свій енергоринок українським виробникам

Депутат зазначив, що нині електроенергетика переживає кризу, спричинену непрофесійними діями відповідальних за галузь та їх втручанням в ринкові процеси

Необхідно здійснити повне перезавантаження керівної ланки енергетичної галузі для виведення енергетики з кризи. Про це йдеться у зверненні народного депутата Сергія Нагорняка до президента.

Депутат зазначив, що нині електроенергетика переживає кризу, спричинену непрофесійними діями відповідальних за галузь та їх втручанням в ринкові процеси. Зокрема, серед таких дій він зазначив створення режиму максимального сприяння імпорту електроенергії з держав, які закривають доступ на свій енергоринок українським виробникам, що призвело до погіршення стану підприємств державного сектору, безкінечні втручання в правила ринку, які дозволили запустити на енергоринку масштабну аферу із «торгівлі повітрям», неспроможність цивілізовано провести переговори із інвесторами у сфері ВДЕ та дійти компромісного рішення.

Окрім того, Нагорняк звернув увагу, що енергетика безкінечно працює в режимі «тимчасово виконуючих обов’язки», зокрема в такому режимі працюють НАЕК «Енргоатом», НЕК «Укренерго», ПАТ «Центренерго», що негативно позначається на роботі цих підприємств і галузі в цілому.

Зважаючи на критичність ситуації в енергетиці, депутат закликав президента здійснити повне перезавантаження керівної ланки галузі.

«В такій ситуації єдиним виправданим рішенням є повне перезавантаження керівної ланки електроенергетичної галузі. До керівництва галуззю мають прийти не політики, як би модно і сучасно це не було, не партійні лідери, а професіонали із значним досвідом і глибоким розумінням технічних і ринкових процесів», - наголосив Нагорняк.

Нагадаємо, раніше народний депутат України, член комітету Верховної Ради з питань енергетики і ЖКГ Вікторія Гриб в зверненні до президента, прем'єр-міністра та голови парламенту заявила, що кризова ситуація в енергетиці вимагає негайного втручання керівництва держави і прийняття відповідних рішень, зокрема кадрових.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: