Необхідно врегулювати кризу в паливно-енергетичному секторі та призначити міністра енергетики - ЄБА

Необхідно врегулювати кризу в паливно-енергетичному секторі та призначити міністра енергетики - ЄБА
Відсутність профільного міністра посилює кризові явища в галузі та ставить під загрозу стабільність роботи паливно-енергетичного сектору в умовах надзвичайної ситуації, - ЄБА

В енергогалузі України спостерігається низка кризових явищ, що поглибляться через пандемію та карантинні заходи, - зазначили в Асоціації

Українська влада має призначити міністра енергетики та захисту довкілля, який здатний вивести енергетичну галузь з кризи. Про це йдеться в заяві Європейської Бізнес Асоціації.

В Асоціації зазначили, що нині в енергогалузі України спостерігається низка кризових явищ, які поглибляться через пандемію та карантинні заходи.

Зокрема, в ЄБА звернули увагу на:

  • незавершення реформи ринку електроенергії, імпорт електроенергії з РФ та Білорусі, що ставить під загрозу інтеграцію України в ENTSO-E,
  • кризу врегулювання ситуації щодо перегляду «зеленого тарифу», 
  • фінансовий дисбаланс ДП «Гарантований покупець»,
  • відсутність своєчасних виплат за «зеленим тарифом», 
  • ризики системних обмежень генерації з ВДЕ без регуляторного передбачення компенсації за такі технічні обмеження.

На їх думку, відсутність за таких умов профільного міністра лише посилює кризові явища в галузі, що ставить під загрозу стабільність роботи паливно-енергетичного сектору в умовах надзвичайної ситуації. 

«Компанії-члени Енергетичного Комітету Асоціації відмічають, що відсутність очільника галузі вже призвела до посилення і так кризової ситуації в енергетиці та звертаються до президента Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова та прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням якнайшвидше призначити професійну кандидатуру міністра енергетики та захисту довкілля, здатного вивести галузь із небезпечної ситуації», - зазначається в заяві.

Нагадаємо, раніше лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що дії голови енергетичного комітету ВР Андрія Геруса призвели до колапсу в енергетичній галузі і його необхідно усунути від впливу на енергетику.

У свою чергу народний депутат України, Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець заявив, що Андрій Герус  за півроку знищив енергобезпеку країни, а  пролобійований ним імпорт російського вугілля та електроенергії остаточно зруйнували вітчизняний енергетичний комплекс.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: