Споживання природного газу на Сумщині за рік скоротилось на 6,2%

Споживання природного газу на Сумщині за рік скоротилось на 6,2%

Зменшення об’ємів спожитого газу пов’язане як зі скороченням субсидій, так і зі зміною ціни природного газу

За 2018 рік у Сумській області спожито 733,2 млн м3 газу, що на 48,2 млн м3 менше у порівнянні з 2017 роком. З 2011 року річний обсяг розподіленого блакитного палива за усіма групами споживачів скоротився майже на 36%.

Загалом серед усіх груп споживачів об’єм розподіленого газу скоротився на 6,2%. Домогосподарства спожили природного газу на 7,1% менше, промисловість - на 2,7%, підприємства ТКЕ - на 12,5%. Бюджетні установи ж збільшили обсяги споживання на 2,5%, релігійні організації – 5,9%.

«Зберігається тенденція до скорочення обсягів розподілу природного газу мережами Сумщини. Однак незалежно від обсягів розподіленого газу протяжність газопроводів та кількість споживачів – збільшуються», – зазначив головний інженер ПАТ «Сумигаз» Дмитро Сергієнко.

Зменшення об’ємів розподілу природного газу пов’язане як зі скороченням наданої побутовим споживачам соціальної допомоги – субсидій, так зі зміною ціни природного газу. При цьому зменшується й тарифна виручка ПАТ «Сумигаз», яка формує ресурс для забезпечення операційних та інвестиційних потреб газорозподільної галузі регіону.

У ПАТ «Сумигаз» наголошують, що компанія не отримує оплату від споживачів за природний газ. З 1 липня 2015 року це роблять газопостачальні підприємства, використовуючи розрахунковий рахунок спеціального призначення, з якого 86% коштів автоматично направляється в НАК «Нафтогаз України» та його дочірнім підприємствам.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: