Україна та Ізраїль підписали угоду про зону вільної торгівлі

Україна та Ізраїль підписали угоду про зону вільної торгівлі
З українського боку угоду підписав віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів

З моменту вступу в силу угоди будуть скасовані ввізні мита для близько 80% українських промислових товарів

Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів сьогодні, 21 січня, підписав Угоду про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем.

Про це у понеділок ввечері повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Як зазначається, угода про ЗВТ між Україною та Ізраїлем надасть нові, кращі можливості для українських експортерів.

«З моменту вступу в силу угоди будуть скасовані ввізні мита для близько 80% українських промислових товарів. Також завдяки скасуванню близько 70% ввізних мит на ізраїльську промислову продукцію стане можливим високотехнологічний інвестиційний імпорт. Це сприятиме модернізації промислового виробництва в Україні і збільшить додану вартість виробленої в Україні продукції», - зазначив Кубів.

Він додав, що угода про вільну торгівлю з Ізраїлем дозволяє зберегти і розширити традиційний експорт для України, зокрема для продукції АПК, і відкрити нові можливості для експорту товарів з високою доданою вартістю.

«З 1 січня цього року Україна отримала членство в Пан-Євро-Мед, що дозволяє нам створити трикутник вільної торгівлі ЄС-Україна-Ізраїль. Це означає, що українські виробники зможуть імпортувати з інших сировину і матеріали з Ізраїлю, переробляти їх в Україні і експортувати з пільговою ставкою мита в ЄС. Це створює додаткові стимули для розміщення виробництва з високою доданою вартістю саме в Україні. Для українців це означатиме нові робочі місця, гідну зарплату і кращі умови для життя», - пояснив Кубів.

Він також додав, що угода з Ізраїлем сприятиме збільшенню обсягу торгівлі та інвестиційному співробітництву.

Раніше заступник посла Держави Ізраїль в Україні Еміль Бен Нафталі раніше заявив, що президент України Петро Порошенко 21 січня відвідає Ізраїль для підписання угоди про зону вільної торгівлі.

Також експерт розповіла, що чекати від угоди про ЗВТ між Україною та Ізраїлем.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: