США надали Україні $4 млн на розмінування територій

США надали Україні $4 млн на розмінування територій
Патрон і його відважні колеги отримують підкріплення
фото з відкритих джерел

Допомога надійшла цього тижня

Сполучені Штати Америки надали України 4 мільйони доларів нової підтримки для програми очищення територій від російських мін і нерозірваних бомб. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook.

«Патрон і його відважні колеги отримують підкріплення. Цього тижня Сполучені Штати надали Україні нову підтримку обсягом 4 млн доларів для знешкодження російських мін і нерозірваних бомб, щоб родини могли безпечно повернутися додому», – йдеться у повідомленні.

Гроші надані США підуть на підтримку британської неурядової організації Halo Trust. Цю інформацію підтвердило у Twitter посольство США в Україні.

«Підтримка США дозволить The HALO Trust в Україні розгорнути 10 команд з розмінування. Сполучені Штати підтримують Україну у її боротьбі з наслідками жорстокої війни Росії», – додали в генштабі.

Як повідомляв «Главком», радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що розмінування України після окупаційних військ триватиме кілька років. Він додав, що Державна служба з надзвичайних ситуацій має намір у кілька разів збільшити штат вибухотехніків, який нараховує 600 осіб. До розмінування територій планують долучити колишніх працівників, котрі вийшли на пенсію.

Окремо радник міністра не рекомендував грибникам ходити у ліси Чернігівської, Київської, Сумської та Харківської областей, оскільки там дуже багато мін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: