У ЄБРР вважають, що Коболєву в «Нафтогазі» платять ринкову зарплату

У ЄБРР вважають, що Коболєву в «Нафтогазі» платять ринкову зарплату
Франсіс Маліж
Фото: Станіслав Груздєв

«Якщо є хтось, хто може виконувати цю роботу краще за меншу платню, найміть їх»

Управляючий директор ЄБРР в країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж вважає, що розмір зарплати, яку отримує голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв — цілком нормальний і відповідає ринковим цінам. Таку думку банкір висловив у інтерв'ю «Главкому».

На питання, чи не хвилює його той факт, що керівники «Нафтогазу» сплачують самим собі мільйони заробітної плати та бонусів і в результаті їх прибутки складають більше, ніж у інших працівників держсектору, що наразі дуже широко обговорюється, Маліж питає: «Хіба це не ринкова ціна?»

«Я б сказав, що це ринкова ціна, хіба ні? Хіба це не ринкова ціна для керівника великої газової компанії?» - питає банкір.

Маліж також пропонує звернути увагу на вартість будинків попереднього керівництва «Нафтогазу», в яких була набагато менша зарплата.

«Мені більше подобається ситуація, в якій керівництво отримує всю свою платню офіційно від компанії. І якщо є хтось, хто може виконувати цю роботу краще за меншу платню, найміть їх (сміється)! Я думаю, що надто багато грошей було вкрадено в українських державних підприємств та в держави людьми, чиї зарплати були дуже низькими. Нехай в людини буде вища зарплата, але вона чесно керуватиме компанією», - пояснив свою позицію Маліж.

Раніше повідомлялося, що уряд звинувачував Коболєва у намаганні «протягти» через урядові структури непомірно високі витрати на утримання НАКу – лише на оплату праці біля 2,2 млрд грн у рік. А це майже у шість разів більше, наприклад, ніж три роки тому. Проект фінплану передбачав підвищення середньої зарплати працівників центрального офісу до 156 тис. грн на місяць, а це вдвічі більше, ніж навіть у 2017-му. Виплати лише керівництву НАКу (10 осіб) мали скласти рекордні 720 млн грн.

Повну версію інтерв'ю читайте тут: Франсіс Маліж: Україна знову у першій п’ятірці країн за обсягом інвестицій ЄБРР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: