Україна вперше здійснила транзит газу між країнами Євросоюзу

Україна вперше здійснила транзит газу між країнами Євросоюзу
Нова послуга транзиту на короткі відстані дозволяє транспортувати газ між європейським країнами (Польща, Словаччина, Угорщина та у майбутньому Румунія) через територію України, - Оператор ГТС

Німецький енергетичний трейдер замовив транспортування природного газу через Україну за маршрутом Угорщина – Словаччина, – Макогон

Оператор газотранспортної системи України здійснив транзит перших обсягів газу між двома європейським країнами. Про це йдеться на сторінці «Оператора ГТС» у Facebook.

Зазначається, що відомий німецький енергетичний трейдер замовив транспортування природного газу через Україну за маршрутом Угорщина – Словаччина.

За словами гендиректора «Оператора ГТС України» Сергія Макогона, обсяги ще не дуже великі, але компанія впевнено розбудовуємо східноєвропейський газовий хаб.

Макогон зазначив, що облік газу за даною операцією здійснювався, як і за транзитною угодою з Газпромом, – в енергетичних одиницях.

«Після підписання нової транзитної транспортної угоди з Газпромом та нових міжоператорських угод з операторами ГТС суміжних європейських країн, ми активно впроваджуємо нові транспортні послуги для українських та закордонних замовників», – наголосив гендиректор «Оператора ГТС».

Макогон повідомив, що нова послуга транзиту на короткі відстані дозволяє транспортувати газ між європейським країнами (Польща, Словаччина, Угорщина та у майбутньому Румунія) через територію України.

«Початок надання цієї послуги дозволить активізувати торгівлю газом між країнами східної Європи та дасть можливість додатково завантажити потужності української ГТС, які після будівництва Північного Потоку-1 вже не використовуються у повному обсязі», – зауважив гендиректор.

Також Макогон поінформував, що «Оператор ГТС» працює над створенням віртуальних точок, що спростить роботу як суміжним операторам, так і трейдерам в точках міждержавних з’єднань. «Наразі відкриті консультації зі створення єдиної віртуальної точки на українсько-польському кордоні», – зазначив Макогон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: