Українці евакуюються з Польщі. Після 10 квітня може виникнути нова хвиля на кордоні

Українці евакуюються з Польщі. Після 10 квітня може виникнути нова хвиля на кордоні
У Польщі до 10 числа платять за оренду житла, далі треба виїжджати або знову платити, - Заник

Польщу на цей момент покинули 10% від тих українців, які тут перебували, - журналістка

Головна редакторка газети для українців у Польщі «Наше слово» Христина Заник розповіла в інтерв’ю «Главкому», що після оголошення 11 березня карантину у Польщі, країну покинули 10% від тих українців, які там перебувають.

Водночас, за словами редакторки газети, 90% наших співвітчизників вважають, що є сенс залишитися у Польщі.

«Частина з них так вирішили тому, що в Польщі медицина на кращому рівні, можливо й тому, що мають стабільну роботу», - говорить Заник.

Водночас журналістка зауважила, що у Польщі до 10-го числа кожного місяця людина, яка орендує житло, сплачує за квартиру. «То будемо бачити після 10 квітня, скільки людей залишаться, а скільки виїжджатимуть, чи буде нова хвиля тих, хто повертається в Україну», - наголосила Заник.

Зазначимо, що третина українців втратили у Польщі роботу через пандемію Covid-19.

До слова, напередодні президент Польщі підписав антикризову програму на €45 мільярдів.

Як повідомлялося, станом на 2 квітня в Польщі від коронавірусу померли 10 осіб, а загальна кількість смертей від COVID-19 у країні зросла до 43-ох. Загальна кількість інфікованих сягнула 2554 осіб.

У лікарнях з підозрою на коронавірус перебуває понад 2 тис. людей, на карантині – понад 180 тис., під санітарно-епідеміологічним контролем – понад 50 тис. осіб. За інформацією міністерства охорони здоров’я, у країні вже проведено близько 60 тис. тестів на коронавірус.

Зазначимо, що кількість інфікованих коронавірусом у світі наближається до мільйона. Згідно з останніми даними, у світі, станом на ранок 2 квітня, зафіксовано понад 935 тис. випадків зараження новим коронавірусом, понад 47 тис. тих, що заразилися, померли. Натомість, близько 194 тис. хворих видужали.

Читайте більше:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: