Польща запроваджує більш жорсткий карантинний режим

Польща запроваджує більш жорсткий карантинний режим
Також зберігаються обмеження щодо виходу з дому: вулицями можна пересуватися тільки по дорозі на роботу, в магазин чи до лікаря

За порушення самоізоляції людинопередбачений штраф від 5 до 30 тисяч злотих

Польща з 1 квітня вводить більш суворі обмеження через поширення коронавірусної інфекції в країні. Про це повідомляє Polske radio.

Зазначається, що з 1 квітня у магазинах зможе перебувати не більше 3 осіб на одну касу (вважаються всі каси, включаючи непрацюючі), на пошті - по 2 людини на «віконце». «З 10.00 до 12.00 у магазинах можуть перебувати тільки особи старше 65років. Будівельні магазини не працюватимуть у вихідні. Закриваються парки, бульвари, пляжі і сквери, а також всі готелі, салони краси і масажу. Процедури на дому також заборонені», - йдеться у повідомленні.

Також відзначається, що під час підозри коронавірусної інфекції у людини, яка повернулася з-за кордону або контактувала з хворим, ізолюватимуться всі, хто проживає з нею в одній квартирі. За порушення самоізоляції передбачений штраф від 5 до 30 тисяч злотих.

Також зберігаються обмеження щодо виходу з дому: вулицями можна пересуватися тільки по дорозі на роботу, в магазин чи до лікаря. При цьому всі, навіть родичі за винятком дітей віком до 13 років, повинні зберігати між собою відстань не менше двох метрів. Дітям до 18 років заборонено знаходиться поза домом без супроводу дорослих.

В офісах роботодавці зобов'язані забезпечити щонайменше 1,5-метрові інтервали між співробітниками, які починаючи з 2 квітня зобов'язані працювати в рукавичках і користуватися дезінфікуючими засобами за рахунок роботодавця.

Зазначається, що у тестовому режимі кількість авто у цій категорії обмежена.
Ціна на таке авто не буде відрізнятися від базового тарифу. Щоб скористатись послугою, потрібно обрати «isolated» серед категорій в додатку.

Нагадаємо, станом на 31 березня в Україні кількість хворих на коронавірус зросла. За даними Міністерства охорони здоров'я зафіксовано 549 випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Із них 13 летальних, вісім пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 69 нових випадків. У Тернопільській області зареєстровано 78 людей з коронавірусною інфекцією.

До слова, станом на 31 березня у світі на коронавірус вже захворіло понад 785 807 людей. Кількість смертей – 37 820, а одужали наразі вже 165 659 осіб.

Найбільше випадків зараження у таких державах як США (164,253), Італія (101 739) та Іспанія (87 956). В Китаї хворобу вже практично подолано.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: