Українським інвесторам уряд теж надасть «інвестиційну няню» - пообіцяв Гончарук Ярославському

Українським інвесторам уряд теж надасть «інвестиційну няню» - пообіцяв Гончарук Ярославському
Група DCH Олександра Ярославського за багато років інвестувала в розвиток тільки Харківського регіону понад $ 1 млрд

Уряд готовий приймати сигнали від інвесторів про труднощі або протидії чиновників на місцях, - прем'єр

В Україні помітні суттєві зміни, що дозволяє реалізовувати в країні великі інфраструктурні проекти. Про це під час сніданку в Українському домі заявив власник і президент групи DCH, відомий український бізнесмен Олександр Ярославський.

«Від себе можу сказати, - підкреслив український бізнесмен, - в Україні на 100% змінилася ситуація. Я буду говорити про конкретні речі: багато років ми намагалися почати будівництво аеропорту в місті Дніпро (хочемо, звичайно, і в Донецьку), а в цьому році ми починаємо будівництво цього важливого інфраструктурного об'єкта, і я сподіваюся, що це тільки початок», - сказав бізнесмен. Він додав, що планує інвестувати в розвиток української інфраструктури, і назвав Давос-2020 найпродуктивнішим для України.

Крім того, Олександр Ярославський поставив запитання прем'єр-міністру Гончаруку. «Я тут чув, - сказав бізнесмен, коментуючи виступ прем'єра Гончарука, - що «дуже ніжно» ви будете ставитися до іноземних інвесторів - у них будуть «няні». Я хочу запитати у прем'єр-міністра: а чи будуть «няні» для місцевих інвесторів, чи буде до них таке ж «ніжне» ставлення, як до іноземних інвесторів?».

Прем'єр у відповідь на питання бізнесмена заявив, що кожен інвестор отримає в уряді «персонального менеджера» - «investment nanny» (інвестиційна няня, - англ, ред), а уряд готовий приймати сигнали від інвесторів про труднощі або протидії чиновників на місцях, але в майбутньому має намір створити чітку систему і прозорі процедури, які дозволять Україні відмовитися від практики «ручного втручання» у вирішення питань інвесторів.

«Для тих, хто вже зараз інвестує в Україну, ставлення має бути точно не гірше, ніж до тих, кого ми хотіли б залучити. Звичайно, цей «investment nanny» - це такий маркетинг, щоб привернути увагу», - сказав Гончарук, відповідаючи на питання Ярославського, група DCH якого за багато років інвестувала в розвиток тільки Харківського регіону понад $ 1 млрд. «Я впевнений, що суть цього підходу вам всім добре зрозуміла. Ми хочемо, щоб у кожної людини, який інвестує в економіку, інвестує в нашу країну, був прямий контакт з урядом, якщо виникають якісь проблеми на місцях», - наголосив прем'єр. «Щоб не втрачати час, ми просимо вас, - сказав Гончарук, звертаючись до зали у відповідь на питання Ярославського, - якщо ви готові інвестувати, розвивати нашу країну, будь ласка: у вас є можливість мати конкретного індивідуального менеджера в уряді, який буде вас чути, дбатиме про ваші інвестицій. Наше завдання - не в ручному режимі вирішувати ваші проблеми, наше завдання - максимально швидко отримувати від вас сигнал, де система дає збої. Це той підхід, який ми обрали і реалізуємо».

Як повідомляють ЗМІ, вчора, 22 січня, в Давосі Ярославський взяв участь в засіданні Національної інвестиційної ради України. А також підтвердив журналістам, що купує у Віктора Пінчука банк «Кредит-Дніпро» і розповів про реалізацію своїх проектів «Екополіс- ХТЗ» в Харкові і будівництво нового аеропорту в Дніпрі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: