Уряд має припинити розтрату бюджетних коштів на премії нелегітимним членам НКРЕКП, – нардеп

Уряд має припинити розтрату бюджетних коштів на премії нелегітимним членам НКРЕКП, – нардеп
Членам НКРЕКП дісталося від нардепа Кучеренка

«Півтора року Тарифна комісія по суті не легітимна і уряд закриває на це очі», – Кучеренко

Кабінет Міністрів повинен припинити розтрату бюджетних коштів на виплату премій і бонусів членам НКРЕКП, які визнані судом нелегітимними.

Про це заявив перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань енергетики та комунальних послуг Олексій Кучеренко.

«Сподіваюсь, що хоча б тепер коли є рішення суду у прем’єра Шмигаля може вистачити сміливості звільнити самозванців з НКРЕКП і провести відкритий конкурс, як того вимагає закон. В будь-якому випадку після вступу рішення в суду в законну силу, я буду ставити питання про кримінальну відповідальність членів уряду за розтрату бюджетних коштів на премії і бонуси нелегітимним членам НКРЕКП», – заявив нардеп.

Кучеренко додав, що 16 березня Окружний адмінсуд Києва зобов’язав уряд розглянути питання звільнення 4 членів НКРЕКП включно з головою комісії Валерієм Тарасюком, оскільки вони були призначені на 3 місяці і термін їх повноважень сплив ще в січні 2020 року.

«Майже півтора року голова НКРЕКП пан Тарасюк і ще 3 премійованих члена та членкині НКРЕКП незаконно займають свої посади. Їх повноваження збігли ще в січні 2020 року, але вони продовжують сидіти на державних посадах і виписувати собі з бюджету по 2 млн грн премій. Півтора року Тарифна комісія по суті не легітимна і уряд закриває на це очі», – прокоментував Кучеренко рішення суду.

Нагадаємо, чинний склад НКРЕКУ був призначений в жовтні 2019 року указом президента Зеленського терміном на 3 місяці. Однак 4 члени комісії, включаючи главу Тарасюка, як і раніше займають ці посади.

У 2020 році питання неконституційності НКРЕКУ почав розглядати Конституційний суд України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: