В останні роки інвестори «зеленої енергетики» вклали в Україну 25% з усіх інвестицій за 29 років, – експерт

В останні роки інвестори «зеленої енергетики» вклали в Україну 25% з усіх інвестицій за 29 років, – експерт
В галузь альтернативної енергетики України інвестували близько 10 млрд доларів

Сьогодні «зелена галузь» — це понад 550 компаній-інвесторів

В галузь альтернативної енергетики інвестували близько 10 млрд доларів, що складає 25% загального обсягу іноземних інвестицій в Україну. Про це написав керівний партнер UDP Renewables Сергій Євтушенко в колонці для «Нового времени».

«Кумулятивні інвестиції в галузь на кінець 2019 року становили близько 10 млрд доларів у понад 6,5 ГВт нових потужностей. Для розуміння значущості наведеного досягнення: загальний об'єм прямих іноземних інвестицій в Україну на 29 років становить 43,7 млрд доларів», - написав Євтушенко.

За його словами, висока довіра інвесторів викликана ефективним законодавством, що регулює діяльність галузі та відсутністю в ній корупції.

«В Україні практично не існує галузей з таким ефективним законодавством та відсутністю системної корупції», - вважає Євтушенко.

Він також зазначив, що на сьогодні «зелена галузь» — це понад 550 компаній-інвесторів, кілька десятків тисяч високооплачуваних сезонних і постійних робочих місць в галузі і ще стільки ж — в суміжних. І, за даними ДПС, компанії-оператори ВДЕ сплатили у 2019 році 19,8 млрдгривень податків до українського бюджету.

Нагадаємо, раніше в. о. міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець повідомила, що найближчим часом Мінекоенерго відновить переговори з інвесторами у проекти з відновлювальної енергетики, а міністерство протягом тижня напрацює для обговорення з ними проект Меморандуму, в якому будуть прописані умови реструктуризації, перегляду «зеленого» тарифу, будівництва станцій та інші умови для сектору ВДЕ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: