Альтернативна енергетика в Україні за рік зросла більш ніж вдвічі

Альтернативна енергетика в Україні за рік зросла більш ніж вдвічі
Альтернативні джерела енергії збільшують потужність в Україні

У час зростання альтернативної енергетики в Україні всі традиційні види генерації зменшили виробництво

У перші два місяці 2020 року сонячні, вітрові та біомасні електростанції України збільшили обсяг виробництва до 1,184 млрд кВт-год - це у 2,68 рази більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це пише ExPro.

Крім того, за перші два місяці поточного року збільшили генерацію на 19,2% блок-станції – до 288 млн кВт-год.

Блок-станція - електростанція, яка належить споживачеві енергії, працює в об’єднаній енергетичній системі України і підпорядковується її централізованому диспетчерському управлінню, електрична енергія якої використовується для покриття власного споживання, а надлишки виробленої електричної енергії продаються енергопостачальнику.

Натомість всі традиційні види генерації зменшили виробництво електроенергії, а загальний обсяг генерації по всіх джерелах знизився на 7,5% у порівнянні з минулим роком.

Виробництво електроенергії за січень-лютий 2020 року, порівнюючи з аналогічним періодом 2019 року, зменшилось на 7,5% - до 27,318 млрд кВт-год.

Так, наприклад, виробництво електроенергії на атомних електростанціях знизилось на 5,9% - до 15 млрд кВт-год. На теплоелектростанціях генерація впала на 21,9% - до значення 6,575 млрд кВт-год. Також падіння у виробництві на 21% спостерігалося на гідроелектростанціях та гідроакумулюючих станціях – до 1,17 млрд кВт-год.

Раніше повідомлялося, що Польща за рік збільшила «сонячні» потужності у чотири рази.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: