Як виглядає найдорожча банкнота Європи? (фото)

Як виглядає найдорожча банкнота Європи? (фото)
Купюра в 1000 франків нового зразка
Фото: twitter.com/SNB_BNS_en

Купюра в 1000 франків нового зразка стане другою за цінністю у світі

Швейцарський національний банк представив купюру в 1000 франків нового зразка, що стане найдорожчою банкнотою Європи і другою за цінністю у світі (після купюри в 10 тис. брунейських доларів), повідомляє прес-служба банку.

Купюра, яка надійде в обіг із 13 березня, виконана в фіолетовому кольорі з використанням полімерних волокон, як і інші банкноти нової, дев'ятої серії. Основна тема дизайну купюри - комунікація і мова.

Зазначимо, що більшість країн ЄС припинили випуск банкнот у 500 євро. Банкноти в 500 євро залишаться в обігу на території Єврозони. Вони можуть бути використані для розрахунку та заощадження і будуть завжди зберігати свою цінність.

Також нагадаємо, що Нацбанк хоче продавати гривні у рулонахНагадаємо, наприкінці січня Національний банк України продав на аукціоні нерозрізані банкноти номіналом одна, дві, п'ять та десять гривень. Загальна сума становить 9,8 мільйона гривень.

Як повідомлялося, в Україні випустять срібну монету із бараном. Нова монета продовжить серію «Фауна в пам'ятках культури України». Її номінал - 5 гривень. Монету виготовлено зі срібла 925-ї проби, її маса - 15,55 грама, наклад - 4 тис. штук. Вона містить позолоту - позолочене зображення металевого рельєфу із зображенням голови барана.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: