Біля Київського зоопарку з’явився гігантський жираф (фото)

Біля Київського зоопарку з’явився гігантський жираф (фото)
Скульптуру 15-метрового жирафа уже змонтували
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

Скульптуру урочисто відкриють на початку 2019 року

Перед новим входом у Київський зоопарк на розі проспекту Перемоги та вулиці Зоологічної встановили скульптуру жирафа висотою 15 м.

Як повідомляє кореспондент «Главкома», жирафа уже змонтували. Але урочисто відкриють скульптуру лише на початку 2019 року.

Кольорові рішення скульптури виконані за мотивами робіт французької художниці українського походження Соні Делоне (1885-1979). У своїх роботах Соня Делоне любила використовувати яскраві кольори, стверджуючи, що вони нагадують їй «фарби дитинства, фарби України». Соня Делоне народилася на Полтавщині. Українська художниця стала першою жінкою, чия персональна виставка відкрилася у Луврі.

Нагадаємо,  монтаж гігантського п'ятнадцятиметрового жирафа почали 27 листопада.

Як повідомлялося, центральний вхід Київського зоопарку буде перенесений та облаштований на розі проспекту Перемоги та вулиці Зоологічної. Перед входом запроектована площа, де зустрічатимуться екскурсійні групи, поруч – заклади громадського харчування, магазин сувенірів, туалети, камери для зберігання речей та великий акваріум як окрема експозиція. До будівництва, заселення рибами і морськими тваринами, а також подальшої експлуатації акваріума місто планує залучити приватного інвестора.

Під час реконструкції зоопарку заплановано реставрувати скульптурні композиції «Зубр» та «Леви», які нині перебувають в аварійному стані.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: